VIDEO: Tim Gajser’s briljante tweede reeks in Rusland

VIDEO: Tim Gajser’s briljante tweede reeks in Rusland
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We moeten nog een laatste keer alluderen naar Orlyonok. Tim Gajser won er op indrukwekkende wijze de eerste GP van het jaar. De Sloveen zijn tweede reeks was een uitzonderlijke prestatie want hij moest zich van de laatste positie naar voren zien te knokken.

Net voor de eerste bocht na de start van die tweede reeks wordt Jorge Prado gehinderd en neemt Gajser ongewild mee in een uitstapje naast de baan. Het gevolg is dat de HRC Hondarijder als laatste achter de meute aan moet. Van die eerste ronde maakt hij een waar kunstwerkje door van de 23ste naar de 9de plaats te rijden. Daarna rijdt hij voorbij kleppers zoals Cairoli en Herlings en weet de reeks winnend af te sluiten.

Deze reeks is wellicht eentje voor de geschiedenisboeken en de strafste die Gajser ooit reed in zijn carrière. Geniet hieronder mee van een uitzonderlijke en sublieme reeks van Tim Gajser. Wedden dat we de video in 2045 van onder het stof halen en deze bewieroken als een straf stukje motorcross van weleer. Dit weekend gaat het MXGP geweld verder met de tweede GP in Matterley Basin. Deze keer zullen ook de EMX125 en de EMX250 op zaterdag present zijn. De Belgen kijken uit naar Liam Everts die in de EMX250 van start zal gaan.

LEES MEER  Herlings wint Italiaans spektakelstuk voor Coldenhoff!

Uw reacties

Ook te lezen