BREAKING: Kawasaki beëindigt samenwerking met huidige MXGP team

BREAKING: Kawasaki beëindigt samenwerking met huidige MXGP team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Kawasaki Motors Europe en Kawasaki Heavy Industries hebben aangekondigd dat 2021 hun laatste seizoen zal zijn in het WK Motorcross met MX ESCA BV onder de vlag van Kawasaki Racing Team Europe. Dit seizoen brengt het Kawasaki fabrieksteam Romain Febvre en Ivo Monticelli in stelling.

Zoals de meeste fabrikanten heeft Kawasaki geen in-house fabrieksteam. Daarvoor doet het namelijk liever een beroep op externe partijen. In de MXGP is dat MX Esca, gevestigd in het Nederlandse Schijndel.

MX Esca is de naam voor de structuur van de Fransman Thierry Chizat-Suzzoni -eerder mede-opricter van CLS-Kawasaki, die voortvloeide uit het team van wijlen Jan De Groot. De relatie met Kawasaki Motors Europe en Kawasaki Heavy Industries, die dertien seizoenen heeft geduurd, zal formeel worden beëindigd aan het einde van de huidige contractperiode die loopt tot  tot en het 2021 MXGP WK seizoen. Steve Guttridge, Race Planning Manager voor Kawasaki Motors Europe (KME), sprak over de beslissing en bedankte het team voor het werk dat ze als officieel Kawasaki fabrieksteam leverde.

“Ik wil graag onze dank uitspreken aan Thierry Chizat-Suzzoni, de eigenaar en drijvende kracht achter het MX ESCA-team. Zijn harde werk en inzet over zo’n lange periode zijn aanzienlijk geweest en zowel KME als KHI waarderen zijn zeer professionele aanpak en duidelijke passie voor MXGP.”


“KME en KHI willen ook hun dank uitspreken aan alle medewerkers van het team, zowel in het verleden als nu, en aan alle rijders die zoveel hebben bijgedragen aan dit project. Voor 2021 is er nog steeds werk aan de winkel, en Kawasaki blijft zich inzetten voor KRT volgens ons wederzijds overeengekomen en wettelijk bindende contract. Onze duidelijke focus blijft winnen en samenwerken met het team om de best mogelijke resultaten te behalen in het seizoen 2021,” aldus Gutteridge.

LEES MEER  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

Hiermee worden meteen meer vragen opgeroepen. Wie zal in de MXGP de plaats innemen van MX Esca? Op welke manier gaat MX Esca verder in 2022? Wat betekent dit voor de rijders? We blijven het in ieder geval op de voet volgen. Laat ons weten wat jij denkt, reageren kan onder dit bericht.

Tekst: Redactie
Foto’s: Niek Fotografie, Kawasaki

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …