Drie WK-heats per Sidecar GP in 2021!

Drie WK-heats per Sidecar GP in 2021!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd bekend dat het WK Sidecarcross in 2021 een afwijkend format zal krijgen. Tijdens elke van de nog geplande vijf Grand Prix zullen er niet twee maar drie WK-heats worden verreden waarin men punten kan vergaren voor het Wereld Kampioenschap. De eerste WK-heat zal worden verreden op zaterdagmiddag, de overige twee als normaal op de zondag. De kwalificatie op de zaterdag wordt zodoende qua format ook aangepast om ruimte te kunnen inruimen voor de eerste WK-heat aan het einde van die dag.

De zaterdag zal in 2021 per groep bestaan uit één vrije training, later gevolgd door een kwalificatie-training. Dat wat eerst de pre-kwalificatie was wordt nu dus de echte kwalificatie om GP-deelname te bewerkstelligen. Van elke groep gaan de 12 snelste door. Hierna volgt nog de gebruikelijke last-chance kwalificatie training waarin de laatste zes GP-starts en de 1e en 2e reserve teams worden bepaald. Later op die zaterdag volgt hierna dan dus de eerste daadwerkelijke heat voor de GP en WK punten. De overige twee worden als gewoon op zondag verreden en ook de zondagse warm-up training blijft bestaan. Alle drie de WK-heats zullen gewoon dertig minuten plus 2 ronden in beslag nemen. Op deze manier worden er in 2021 niet tien maar vijftien heats verreden voor de WK Zijspancross in achteréénvolgens Lange(E), Jinin(CZ), Oss (NL), Rudersberg(D) en Kramolin(CZ).

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl

LEES MEER  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …