Drie WK-heats per Sidecar GP in 2021!

Drie WK-heats per Sidecar GP in 2021!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd bekend dat het WK Sidecarcross in 2021 een afwijkend format zal krijgen. Tijdens elke van de nog geplande vijf Grand Prix zullen er niet twee maar drie WK-heats worden verreden waarin men punten kan vergaren voor het Wereld Kampioenschap. De eerste WK-heat zal worden verreden op zaterdagmiddag, de overige twee als normaal op de zondag. De kwalificatie op de zaterdag wordt zodoende qua format ook aangepast om ruimte te kunnen inruimen voor de eerste WK-heat aan het einde van die dag.

De zaterdag zal in 2021 per groep bestaan uit één vrije training, later gevolgd door een kwalificatie-training. Dat wat eerst de pre-kwalificatie was wordt nu dus de echte kwalificatie om GP-deelname te bewerkstelligen. Van elke groep gaan de 12 snelste door. Hierna volgt nog de gebruikelijke last-chance kwalificatie training waarin de laatste zes GP-starts en de 1e en 2e reserve teams worden bepaald. Later op die zaterdag volgt hierna dan dus de eerste daadwerkelijke heat voor de GP en WK punten. De overige twee worden als gewoon op zondag verreden en ook de zondagse warm-up training blijft bestaan. Alle drie de WK-heats zullen gewoon dertig minuten plus 2 ronden in beslag nemen. Op deze manier worden er in 2021 niet tien maar vijftien heats verreden voor de WK Zijspancross in achteréénvolgens Lange(E), Jinin(CZ), Oss (NL), Rudersberg(D) en Kramolin(CZ).

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl

LEES MEER  In beeld: Everts, Hofer en co trainen in Veldhoven!

Uw reacties

Ook te lezen