Knübben/Lenz winnen MON Zijspancross Geldermalsen

Knübben/Lenz winnen MON Zijspancross Geldermalsen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Duitse combinatie Knübben/Lenz hebben in Geldermalsen de eerste MON Zijspancross gewonnen. Met een tweede en eerste plek scoorde men evenveel punten als Mulders/De Laat, echter pakte Knübben/Lenz in de tweede heat de zege en bij een gelijk aantal punten wordt de uitslag van de laatste heat in de motocross altijd doorslaggevend. De broertjes Van Dijk werden derde in de daguitslag.

Geldermalsen is ene van de weinige banen in Nederland met klei als ondergrond. Hierdoor is het een harde en snelle piste, maar wordt de boel spekglad bij regen. Juist dat laatste was het geval in de morgen en gaande weg de dag zou de ondergrond van de piste dus van eigenschap veranderen. Van spekglad in de morgen naar zuigende modder hierna en in de middag naar weer droog en hard.

De eerste heat pakte comeback ‘kids’ Brusselers/Van Gennip de holeshot maar later kwamen er andere combinaties langs zij. Mulders/De Laat wonnen de eerste heat voor het Duitse duo Knübben/Lenz en het linker zijspan van Mike Keuben en Moreno Hoessen die terug van weggeweest derde werden aan de finish.

Bij de start van de tweede heat zagen we Keuben/Hoessen direct weer in een hoofdrol. Echter niet hoe zij dit hadden gewild! Het bakwiel van het linker zijspan van Keuben raakte net na de start het bakwiel van het rechter zijspan van Bens/Van Leuken. Het zijspan van Keuben/Hoessen delfde het onderspit en schoof de baan af waarbij bakkenist Hoessen uit de bak werd gelanceerd en een nat pak kreeg toen hij in de sloot belande! Vooraan echter ging het lekker met Bens/Van Leuken die binnendoor in de eerste bocht de kopstart pakte. Na een aantal ronden kwamen Knübben/Lenz echter naar de eerste plek en deze gaf men niet meer weg. Mulders/De Laat werden tweede en Bens/Van Leuken zetten hun kopstart om in een derde plek aan de finish. Achter Bens/Van Leuken werden Bram en Dirk van Dijk vierde. Deze plek hadden zij ook al gescoord in de eerste heat en door deze constante score mochten zij als derde het dagpodium op achter Mulders/De Laat die tweede werden en winnaars Knübben/Lenz.

LEES MEER  In beeld: Everts, Hofer en co trainen in Veldhoven!

Daguitslag MON inters Zijspannen Geldermalsen

Daguitslag MON nationalen Geldermalsen

Tekst: Emil Bilars
Foto: Luc Driessen

Uw reacties

Ook te lezen