Martin pakt de dubbel, Cooper de nieuwe leider

Martin pakt de dubbel, Cooper de nieuwe leider
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zesde wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship 250MX heeft voor een zesde winnaar gezorgd. Op het circuit van zijn ouders won Jeremy Martin beide manches. Michael Mosiman (3-2) wordt tweede voor Justin Cooper (2-3). Geen beste wedstrijd voor Jett Lawrence, de Honda-rijder verliest daarmee de leiding in de tussenstand aan Cooper. Het verschil is slechts zes punten met nog zes wedstrijden op de kalender!

1e manche:
De eerste manche komt Cooper het beste uit de startblokken gevolgd door een serie teamgenoten en Maximus Vohland. In de eerste ronde komt Nath Thrasher in de problemen en hij komt ten val. Martin komt achter Vohland uit de eerste ronde maar daarna klimt hij naar de tweede plaats. Michael Mosiman weet ook Vohland te passeren waarna de ‘rookie’ terug zakt naar de negende plaats. Martin rijdt zijn eigen wedstrijd en in de laatste minuten van de wedstrijd komen de teamgenoten samen. De eerste aanval is direct raak en de lokale held neemt de leiding over! Martin wint voor Cooper en Mosiman. Jett Lawrence pakt de vierde plaats voor zijn grote broer die vorige week nog beide manches wist te winnen.

2e manche:
Opnieuw heel veel Star Racing-Yamaha in de kopgroep na het vallen van het starthek voor de tweede manche over 30 minuten en twee ronden. Martin neemt nu de leiding voor Cooper en Austin Forkner die eindelijk goed aan de wedstrijd begint. Mosiman volgt op de vierde plaats voor Garrett Marchbanks. Ook nu geen goede start van de Lawrence broers die zich naar voren moeten werken. Dat doet ook RJ Hampshire die Pierce Brown is gepasseerd maar de GasGas-rijder geeft zich niet gewonnen. Na bijna 10 minuten komen ze met elkaar in botsing waarna Brown op het circuit stat. Vervolgens wordt hij aangereden voor Jett Lawrence en gaan ook Jalek Swoll en Jarrett Frye tegen de grond! De Honda van de 17-jarige Lawrence raakt hierdoor beschadigd maar hij kan verder. Vooraan heeft Martin de wedstrijd onder controle en hij wint ook de tweede manche tot vreugde van het aanwezige publiek. Nipt halverwege deze wedstrijd komt Mosiman naar de tweede plaats ten koste van Cooper. Hij geeft de derde plaats vervolgens niet meer uit handen. Forkner komt als vierde over de finish voor Hunter en Jett Lawrence.

LEES MEER  James Scott in EMX250 voor Team Assomotor

Volgende keer:
De zevende wedstrijd van het seizoen wordt volgende week verreden op het circuit van Washougal.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX #6; Millville, USA:
1e manche
1. Jeremy Martin USA Yamaha
2. Justin Cooper USA Yamaha
3. Michael Mosiman USA GasGas
4. Jett Lawrence Aus Honda
5. Hunter Lawrence Aus Honda
6. RJ Hampshire USA Husqvarna
7. Colt Nichols USA Yamaha
8. Jo Shimoda Jap Kawasaki
9. Maximus Vohland USA KTM
10. Jarrett Frye USA Yamaha

2e manche
1. Jeremy Martin USA Yamaha
2. Michael Mosiman USA GasGas
3. Justin Cooper USA Yamaha
4. Austin Forkner USA Kawasaki
5. Hunter Lawrence Aus Honda
6. Jett Lawrence Aus Honda
7. Colt Nichols USA Yamaha
8. Carson Mumford USA Honda
9. Jo Shimoda Jap Kawasaki
10. Jalek Swoll USA Husqvarna

Dagklassement:
1. Jeremy Martin USA Yamaha 1-1
2. Michael Mosiman USA GasGas 3-2
3. Justin Cooper USA Yamaha 2-3
4. Jett Lawrence Aus Honda 4-6
5. Hunter Lawrence Aus Honda 5-5

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1. Justin Cooper USA Yamaha 243
2. Jett Lawrence Aus Honda 237
3. Hunter Lawrence Aus Honda 210
4. Jeremy Martin USA Yamaha 175
5. RJ Hampshire USA Husqvarna 163

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross

Uw reacties

Ook te lezen