Who the f@ck is Tristan Young?

Who the f@ck is Tristan Young?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Je zal het ons hopelijk niet kwalijk nemen, maar de bovenstaande titel was het eerste dat in ons op komen om onze nieuwe enduro-redacteur Tristan voor te stellen. Tristan Young is een 24-jarige contentmaker, gepokt en gemazeld in de enduro, die stilaan ook internationaal bekend aan het raken is.

Eigenlijk mag je Tristan best onze overbuur van over het water noemen. Hij is namelijk afkomstig uit Cornwall, in het uiterste zuid-westen van Engeland. Nadat hij op z’n 10de begon als trialrijder stapte hij eerst over naar motorcross en vervolgens enduro op z’n 16de.

Young heeft in het Brits kampioenschap enduro gereden waar hij zich aardig uit de slag trok. Sinds een zware knieblessure heeft-ie de competitie echter links laten liggen. Tegenwoordig beleeft hij zijn passie voor off-road rijden dan ook op een andere manier.

Nadat hij afzwaaide in het leger heeft hij zich vooral toegelegd op het creëren van digitale content, media consulting over enduro bovenal is hij -eerlijk is eerlijk- een steengoede rijder die niets liever doet dan er op uit te trekken op de enduro of mountainbike samen met vrienden. Zelf rijdt FastJeff -dat is zijn bijnaam- met een KTM 250 EXC-F.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vision Off Road Media (@_vision_media_)

Als hij tegelijkertijd ook nog eens leuke foto’s en video’s kan maken over zijn ervaringen kan de dag niet meer stuk! Als eerste opdracht voor mxmag trok Tristan naar Spanje waar hij de nieuwe 2022 Husqvarna FE350 en Husqvarna FC350 aan de tand voelde. Daarnaast kreeg hij ook de kans om te proeven van de Jarvis Signature Tour ervaring in Malaga. Rijden met hard enduro legende Graham Jarvis én twee nieuwe Husqvarna’s testen, van een mooie vuurdoop gesproken! Zin in nog meer enduro-content van Tristan? Volg dan zeker zijn Instagram accounts Vision Media en Fastjeff69

LEES MEER  Dietger Damiaens en Dimitri Vanhoenacker winnen in Bêche

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …