Dubbele reekszege voor Wietse Brackman in MCLB Wachtebeke!

Dubbele reekszege voor Wietse Brackman in MCLB Wachtebeke!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend sloegen de MCLB piloten hun tenten op in Wachtebeke. In het Oost-Vlaamse dorp gingen de gewoonlijke namen zoals Wietse Brackman, David Segers, Tallon Verhelst en andere Greg Demeulemeester’ aan de slag en dit aangevuld met o.a. Mark Boot.

In de eerste manche zagen we Wietse Brackman de kopstart nemen, toen de Husqvarna piloot een klein foutje maakte in de eerste ronde, probeerde David Segers zich erlangs te zetten. Beide heren gingen vol voor het volgende obstakel en raakte zo elkaar. Hierdoor was David Segers het kind van de rekening van, de KTM piloot werd richting de afsluiting van het circuit gestuurd en kwam ten val. Als geheel laatste moest hij zijn weg verder zetten. Door deze valpartij viel voor Wietse Brackman meteen zijn zwaarste concurrent weg, de Leon Sagaert piloot stoomde na het incident dan ook makkelijk door naar de overwinning!

Achter hem wist Greg Demeulemeester lang de tweede plaats vast te houden, tot Tallon Verhelst op enkele ronden van het einde de beslissende aanval op de tweede plaats wist uit te voeren. In de schaduw van Tallon Verhelst, kwam ook de nog terug gekeerde David Segers over Greg Demeulemeester gewipt naar de derde plaats. Zo zakte Demeulemeester in de laatste ronden nog terug naar een vierde plaats, voor Ilan Heirwegh, die op de vijfde plaats meteen de eerste 250cc piloot was!

Ilan Heirwegh – Foto: BrainMxPhotography

Bij de start van de tweede manche was het David Segers die de beste reactie had aan het hek. De Geecobikes KTM piloot schatte echter de eerste bocht iets verkeerd in en gaf zo een vrijgeleide aan Wietse Brackman om meteen de leiding over te nemen. Ditmaal moest hij echter tot het einde op zijn tellen letten, want David Segers bleef vanop de tweede plaats druk zetten. Beide kemphanen gaven elkaar niet veel ruimte, maar tot een echte aanval van David Segers op de leidersplaats kwam het niet. Wietse Brackman hield tot aan de finish alle gaatjes goed dicht en won deze reeks met nauwelijks twee seconden voorsprong op David Segers. De derde man in wedstrijd Tallon Verhelst volgde al op één minuut twintig. De top vijf in werd vervolledig door Greg Demeulemeester en Mark Boot.

In het overall klassement ging de overwinning naar Wietse Brackman met twee reeksoverwinningen. David Segers mocht als tweede op het podium en Tallon Verhelst als derde. Bij de Internationale 250 ging de overwinning naar Ilan Heirwegh, hij was te sterk voor Stanley Verstraete en Giel Gille. De Internationale B Open kregen op hun beurt Damon Tanghe als winnaar, voor Jens Van Laere en Yann Meulemeester.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: BrainMxPhotography

Uw reacties

Ook te lezen