Vanluchene/Bax winnen 3de heat én GP Jinin eindzege

Vanluchene/Bax winnen 3de heat én GP Jinin eindzege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Marvin Vanluchene en Robbie Bax hebben de derde heat van de GP Zijspannen te Jinin met overmacht weten te winnen. Hiermee pakte ze niet alleen de zege in de derde heat maar na hun eerdere 1e en 2e plek in de andere heats ook de totale overwinning tijdens de eerste Grand Prix Sidecars van 2021. Veldman/Cermak werden nu op gepaste afstand tweede, en tevens werden ze dat in de totaalstand op punten nipt achter winnaars Vanluchene/Bax. Bax/Musset konden niet voorkomen dat Varik/Kunnas nu derde werden, in de totaalstand echter werden Bax/Musset wel degelijk derde.

Vanluchene/Bax lieten er geen gras over groeien en pakte de holeshot voor Veldman die bruut zijn zijspan bovenop de heuvel in de eerste bocht binnendoor zette tegen Willemsen die op zijn beurt dan als derde op pad ging met Van Werven, Bax, Varik en Hermans op het vinkentouw. Willemsen hield acht minuten de derde plek vast totdat Bax/Musset in haast één ruk eerst Van Werven en erna Willemsen pakte en zo de derde plek wist te pakken. Hierachter bleef het spannend met Willemsen/Lebraton, Hermans die aan de deur bleef kloppen,  Varik/Kunnas die uitmuntend reden en Van Werven/Van den Boogaart die goed partij gaven totdat bij hen de pechduivel toesloeg. Ineens leek het zijspan van Van Werven/Van den Boogaart als  ware het een stoom-locomotief doordat de dop van de radiator eraf schoot. Einde race voor de tot dan toe sterk rijdende Van Werven. Varik kwam knap uit deze groep en reed zelfs naar Bax/Musset toe. Op vier minuten van het einde wist de snelle Est zelfs de derde plek over te nemen van Bax/Musset die op hun beurt weer Hermans/Janssens in de nek kregen hijgen. Zo bleef het op de finish ook met Varik/Kunnas op drie, Bax/Musset op vier en Hermans/Janssens op vijf. Een ruime halve minuut voor Varik waren Veldman en Vanluchene dan allang over de meet gekomen. Vanluchene/Bax reden Veldman/Cermak op zo’n tien seconden en werden glansrijk overwinnaar van de derde heat én de Grand Prix in Jinin! Veldman, die last had van blaren op zijn handen, koos verstandig om te consolideren en de tweede plek in deze heat én in totaal gedecideerd naar huis te rijden. Met een minimaal verschil van maar 3 punten in totaal tot aan Vanluchene/Bax konden Veldman/Cermak dan ook tevreden huiswaarts keren. Bax/Musset werden dan vierde maar mochten wel als totaal derde mee het podium op, met een verschil van viertien punten op winnaar Vanluchene/Bax.

LEES MEER  Wie van de drie? Voorbeschouwing Finale GP Sidecars Oss

Uitslag 3e heat GP Sidecar Jinin

Totaal uitslag en tevens tussenstand WK Zijspancross 2021

tekst Emil Bilars / foto WSC

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …