Vanluchene/Bax winnen mini GP Oostrozebeke!

Vanluchene/Bax winnen mini GP Oostrozebeke!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Marvin Vanluchene heeft samen met bakkenist Robbie Bax de internationale zijspancross op zijn thuisgrond van Oostrozebeke weten te winnen. Van Werven/Van den Boogaart werden tweede en als derde schoven Vandaele/Smeuninx aan op het podium van de mini-GP te Oostrozebeke.

Een kwalitatief sterk startveld stond opgesteld achter het starthek in Oostrozebeke. Niet alleen GP Sidecarteams uit België en Nederland stonden op de lijst maar bijvoorbeeld ook sterke teams van elders zoals het Engelse team Brown/Millard en de Zwitsers Heinzer/Schelbert. Mede door initiator Marc Vandaele van Meor mocht de wedstrijd met recht een mini-GP genoemd worden.

De eerste heat gaf reden tot juichen voor de thuissupporters daar Vanluchene/Bax gedecideerd de zege over de meet reden. Van Werven/Van den Boogaart werden tweede en op drie zagen we Vandaele/Smeuninx.

De tweede manche werd een prooi voor de Nederlands/Tsjechische tandem van Veldman/Cermak. In de eerste heat was men ook al goed op weg, echter kort na de start viel team Veldman uit. Nu in de tweede heat liet men er geen gras over groeien en werd er een heatzege aan het conto van Veldman/Cermak toegevoegd. Voor het thuispubliek was er toch goed reden om weer te juichen. Weliswaar was Veldman danwel de sterkste in de tweede omloop,  voor de einduitslag echter deed die niet meer mee na het uitvallen eerder in de eerste manche. Vanluchene/Bax streden hier nog wel voor én met een mooie tweede plek in die tweede heat werd die dagzege glansrijk gepakt. Ook Van Werven/Van den Boogaart waren weer goed bezig en werden derde en Vandaele/Smeuninx werden dan vierde. In feite was het wederom de uitslag van de eerste heat voor deze teams, echter nu allemaal één plekje naar achter daar die dekselse ‘frogg’ Veldman die eerste plek in de tweede heat immers naar zich toe trok.

LEES MEER  Mulders/de Laat en van den Heuij/van den Heuij op titelkoers

Het zou Vanluchene/Bax, Van Werven/Van den Boogaart en Vandaele/Smeuninx een spreekwoordelijke worst zijn geweest. Deze drie teams werden namelijk toch het eindpodium opgehezen met diezelfde volgorde als men steeds al over de finish ging. Zo werden Vanluchene/Bax gelauwerd als overwinnaar in het West-Vlaamse Oostrozebeke voor Van Werven/Van den Boogaart op twee en Vandaele/Smeuninx op drie.

Volgend weekend staat er weer een Grand Prix op het programma voor de Sidecars. Dan echter eindelijk de eerste ‘echte’ GP om het WK Zijspancross 2021 in het Tsjechische Jinin.

Daguitslag GP Zijspan Oostrozebeke

tekst Emil Bilars / foto Lien Vandeursen

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …