ISDE: Erik Willems steelt de show, België bevestigt!

ISDE: Erik Willems steelt de show, België bevestigt!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na drie dagen wedstrijd is het voor elke rijder de vraag hoe je lichaam ‘s ochtends reageert op een nieuwe, zware dag. Voor Erik Willems kon de vierde dag niet beter beginnen. In de eerste crosstest van de dag mengde hij zich tussen de grote jongens!

Nieuwe uitdagingen wachten de rijders morgen, daaronder de afgelaste proef van vandaag die twee keer tegen de tijd zal worden gereden. Zowel het Belgische als Nederlandse World Trophy team gingen op hun elan verder. De Belgen en Hollanders blijven respectievelijk 10de en 15de.

Kort genoteerd

  • Met een 25ste tijd in “CT1” en een P6 in de E2 liet Erik Willems zien dat de aansluiting met de wereldtop tot de mogelijkheden behoort. Toch was het niet allemaal rozengeur en manenschijn. Ook Erik begint de vermoeidheid te voelen. In de scratch blijft hij stand houden op P38.
  • Ook Dietger Damiaens maakte vandaag onzacht kennis met de Italiaanse bodem. DD zou zichzelf echter niet zijn als hij niet bleef aanvallen! De ISDE rookie staat nu 12de in de E3. Hopelijk kan Dietger die voorlopig 49ste in de scratch die top-50 notering behouden tot en met zaterdag.
  • Collega rookie Henson Lievens (foto boven) blijft de gangmaker van het Belgische Junior World Trophy team. Samen met Willems en Damiaens is hij de derde Belg die op koers ligt voor een gouden medaille. Wat dat inhoudt laten we enduro-expert Wim Vanderheyden morgen uitleggen. Voor nu moet je ons maar geloven dat Henson aan een straffe eerste “Six Days” bezig is. We vinden hem terug op P68 in de scratch. In de voorlaatste crosstest van de dag ging de GasGas Belux piloot zelfs op jacht naar zijn eerste top-50 notering!
LEES MEER  De 2022 kalender van de EnduroGP is er

  • Goed nieuws van de Nederlandse Junior World Trophy coureur Mike Bokslag. De technische besognes zijn achter de rug. Alleen jammer van die minuut straftijd.
  • Geen noemenswaardig klachten bij de heer Thierry Pittens daarentegen! Thierry genoot van het rijden en als het goed is kan hij morgen nog eens stevig doortrekken in de laatste endurodag én natuurlijk tijdens de afsluitende cross op zaterdag. We vinden Pittens terug op P59
  • Daan Bruijsten is de tweede Nederlander met uitzicht op ISDE goud. Dankzij geweldenaar Josep Garcia in Daan’s E2 klasse is die 10% tijdslimiet alles behalve eenvoudig maar het zit er wel in. Kom op Daan!
  • Max Schwarte (foto boven) had een paar kleine probleempjes vandaag maar dat mag de pret niet drukken.
  • Tommie Jochems bleef qua route een beetje op z’n honger zitten vandaag maar ook hij gaat stug door. De WPM Motors KTM piloot had geen topdag en vocht iets meer met de motor dan hem lief was. Maar Tommie blijft strijdvaardig en we zien hem zeker nog plaats goed maken op dag 5 en 6.

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s:
Dina Damiaens

Uw reacties

Ook te lezen