Rick Haverdil breidt voorsprong uit

Rick Haverdil breidt voorsprong uit
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Rick Haverdil heeft zijn leidende positie in het ONK Quads Masters verstevigd. Haverdil won op circuit de Witte Ruijsheuvel beide manches en liep hierdoor in de tussenstand uit tot een voorsprong van 13 punten op Joe Maessen. Met een tweede en derde plaats in de manches behaalde Maessen de tweede plaats in het dagklassement. De Belg Jan Vlaeymans zag ditmaal zijn sterke rijden beloond worden met de derde plaats in het dagklassement. Hij hield hiermee Valentino Roks en Ruben van Lith achter zich.
Voor Ricardo Phoelich verliep de wedstrijd in Oss niet best. Phoelich stond vooraf derde in de tussenstand van het ONK Quads Masters, maar kwam bij de start van de eerste manche in aanraking met Lith en ging er hard af. Hij stond bij de herstart nog wel achter het starthek, maar verliet halverwege de manche de wedstrijd met een polsblessure.
In de klasse NK Quads behaalde Mike Koolhaas de dagzege. Met een tweede en eerste plaats in de manches hield hij op basis van de tweede manche Gymano Besems achter zich. Besems eindigde met een gelijk aantal punten op de tweede plaats. De derde plaats was voor Nick Kreunen met een derde en vierde plaats in de manches.

Eerste manche
Bij de start van de eerste manche was het in de eerste bocht flink raak. Van Lith leek vanaf de buitenkant kopstart te pakken, maar bij het naar de binnenzijde gaan van de bocht kwam hij in aanraking met Phoelich. Gevolg was een rode vlag. Alles leek met een sisser af te lopen. Van Lith kon snel zijn weg vervolgen en Phoelich meldde zich opnieuw aan het starthek. Echter zouden later de gevolgen voor Phoelich nog groot blijken.
Bij de herstart was het opnieuw van Lith die wederom als snelste weg was voor Haverdil, Roks Marc de Vries en Maessen. Haverdil wist in de eerste ronde de koppositie over te nemen en het was even dat Johan Gommans voorbij Maessen ging. Maessen zette dit snel weer recht en nam de vijfde plaats nog in dezelfde ronde weer over. De Vries was inmiddels al voorbij Roks gegaan en kwam als derde door. Echter moest hij die plek alweer snel afstaan aan Maessen die bezig was aan een opmars. Vervolgens was het Roks die de Vries passeerde en weer op plaats vier lag. Haverdil had inmiddels al een voorsprong genomen op van Lith die opgejaagd werd door Maessen. Snel was het dan ook Maessen die de tweede plaats overnam. Dit was al te laat en Haverdil bleek niet meer te achterhalen. Achter Roks werd ondertussen volop gestreden voor de vierde plaats door de Vries, Johan Gommans, Phoelich, Vlaeymans en Richard Ruttenberg. Gommans en Phoelich gingen voorbij Roks en kwamen op de vierde en vijfde plaats door Als gevolg van de startcrash haakte Phoelich hierna af en verliet de wedstrijd. Roks kwam hierdoor weer op de vijfde plaats te liggen Ook Ruttenberg zou even later de manche verlaten. Gommans zat inmiddels vlak achter van Lith, maar wist hem niet te passeren. Hiermee won Haverdil de manche voor Maessen, van Lith, Gommans en Roks.
Bij het NK was het Gymano Besems die van start tot finish aan de leiding reed. Hij wist maar net Mike Koolhaas achter zich te houden die vanaf de achtste plaats terug naar voren was gereden. Hij werd gevolgd door Nick Kreunen, die Mike Verboven achter zich wist te houden.

LEES MEER  Entry-List MXGP Spanje 2021

Tweede manche
Het was nu Haverdil die gelijk de koppositie te pakken had voor Patrick Kirk, Roks, van Lith en Maessen. Haverdil nam al snel een kleine voorsprong en leek zich al op te kunnen maken voor opnieuw een manchezege. Daarachter viel Kirk na drie ronden langzaam maar zeker terug. Eerst moest hij Roks voorbij laten en even later kwam ook Maessen hem voorbij, die inmiddels van Lith al was gepasseerd. Vlaeymas en de Vries vonden de aansluiting bij van Lith en zouden hem even later ook voorbijgaan. Maessen ging voorbij Roks en schudde hem van zich af. Haverdil bleef echter een gelijkwaardig tempo rijden en werd niet meer achterhaald door Maessen. De actie zat vooral achter Roks. Een ontketende Vlaeymans ging voorbij aan Roks en had in de daaropvolgende ronde ook Maessen te pakken om vervolgens volop de jacht te open op Haverdil. Het mocht echter niet meer baten. De voorsprong van Haverdil was te groot en hij won de manche. Vlaeymans strandde op een zes seconden op de tweede plaats. Maessen kwam als derde over de Finish voor Roks. De teruggevallen Kirk mocht nog blij zijn met de vijfde plaats in de manche vooral omdat de Vries en Twan van der Jagt hem inmiddels op de hielen zaten.
Bij het NK was de tweede manche vooral een one-man show van Koolhaas. Van start tot finish reed hij aan de leiding en won de manche met ruim 54 seconden voorsprong. Gymano Besems kwam vanaf de vijfde plaats om als tweede te eindigen in de manche en hield hiermee de schade beperkt. De derde plaats in de manche was voor Tim van Wee. De vierde plaats van Nick Kreunen was voldoende om achter Koolhaas en Besems plaats te mogen nemen op het erepodium/

LEES MEER  Tijdschema KNMV ONK in Oldebroek

Uitslag eerste manche NK/ONK Quads Oss:
1. Haverdil, 2. Maessen, 3. van Lith, 4. Gommans, 5. Roks, 6. Vlaeymans (Bel), 7. de Vries, 8. van der Jagt, 9. Wenting, 10. Kirk (Den)

Uitslag tweede manche NK/ONK Quads Oss:
1. Haverdil, 2. Vlaeymans (Bel), 3. Maessen, 4. Roks, 5. Kirk (Den), 6. de Vries, 7. van der Jagt, 8. Van Lith, 9. Steenbergen, 10. Koolhaas.

Dagklassement ONK Quads Masters Oss:
1. Haverdil 50, 2. Maessen 42, 3. Vlaeymans (Bel) 37, 4. Roks 34, 5. van Lith 33, 6. de Vries 29, 7. Gommans 29, 8. Kirk (Den) 27, 9. van der Jagt 27, 10. Steenbergen 22.

Dagklassement NK Quads Oss:
1. Koolhaas 195, 2. Gymano Besems 195, 3. Kreunen 179, 4. van Wee 175, 5. Verboven 174, 6. van Campen 169, 7. Keunen 169, 8. Robin Mouw 168, 9. van Ewijk 163,
10. Gelmers 163.

Tussenstand ONK Quads Masters 2021:
1. Haverdil 174, 2. Maessen 161, 3. Roks 125, 4. van Lith 119, 5. Gommans 119, 6. Phoelich 117, 7. Wentink 99, 8. Ruttenberg 96, 9. Steenbergen 90, 10. Vlaeymans (Bel) 84.

Tussenstand NK Quads 2021:
1. Gymano Besems 681, 2. Koolhaas 671, 3. Verboven 629, 4. Keunen 604, 5. Robin Mouw 597, 6. van Ewijk 595, 7. van Campen 580, 8. Gelmers 571, 9. Burgers 569,
10. Luuk Winkelhuis 546.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu XanadĂș Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …