Tim Gajser: in de race om de titel telt elk punt

Tim Gajser: in de race om de titel telt elk punt
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Sloveen had nog een comfortabele marge van 28 punten toen hij afreisde naar Riola Sardo maar moest lijdzaam toezien hoe die voorsprong in rook opging. Het was een moeilijk weekend voor de regerend wereldkampioen die de pijn moest verbijten door een gebroken sleutelbeen.

Maar in de race voor de wereldtitel, telt elk punt. De Honda rijder heeft in Sardinië 15 punten gepakt en dat kan erg belangrijk zijn op het einde van het seizoen.

Tim Gajser: “Toen ik aan deze race begon wist ik dat het extreem moeilijk zou worden, maar ik weet ook hoe belangrijk elk punt kan zijn in de strijd om het kampioenschap, dus ik wilde het proberen. Ondanks de blessure voelde ik me best goed en noteerde ik een snelle rondetijd in de vrije training, maar daarna kon ik geen enkele goede ronde neerzetten in de getimede training en dat deed echt afbreuk aan mijn kansen op een top-10 start.”

“Helaas moest ik in de eerste manche door een valpartij van bijna de laatste plaats naar voren. Ik probeerde te herstellen, maar een andere crash een ronde later maakte het erg moeilijk. Ik gaf echter niet op en bleef pushen en passeerde uiteindelijk een paar rijders om als 19e te finishen. Uiteraard was ik teleurgesteld, maar ik had echt het gevoel dat ik beter kon als ik een goede start zou maken.”

“Gelukkig deed ik dat in de tweede manche,” vervolgde Gajser. “Ik eindigde de eerste ronde op de 12e plaats en kreeg een goed ritme op wat echt een moeilijke baan was. Ik wist dat ik in goede vorm was, en ondanks dat ik pijn had, vocht ik me terug naar de achtste plaats. Ik ben blij dat ik 15 cruciale punten heb gescoord. Met een vrij weekend hoop ik om weer in vorm te komen zodat ik in Teutschenthal weer voor de overwinning kan strijden. Heel veel dank aan het team voor de steun tijdens deze moeilijke week, ik waardeer echt alles wat jullie voor me doen!”

LEES MEER  MXGP Intu Xanadu : de live timing

Foto: Instagram TiGa en archief

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …