X

Bax/Musset winnen in Kramolin ook de tweede GP heat!

Bax/Musset hebben in Kramolin bij de GP Sidecars ook de tweede heat weten te winnen. Hermans/Janssens werden tweede en Veldman/Cermak zorgde voor een volledig podium vol Nederlandse teams door in de allerlaatste ronde Vanluchene/Bax naar vier terug te verwijzen.

 

Een mooi zonnetje en veel publiek was wederom het decor in Kramolin tijdens de tweede heat van de GP Sidecars.

Kopstart was er voor Willemsen met erna Bax, Hermans, Sanders en Vanluchene. Even hierachter was er een mega crash met onder andere Leferink/Beleckas die na hun crash ook nog werden geraakt door andere rollende zijspannen.
Halverwege de race leken de kaarten weer geschut als de uitslag van gisteren. Willemsen was weer teruggevallen tot de zesde plek met Bax/Musset aan de leiding, gevold door Hermans/Janssens en Vanluchene/Bax op afstand op drie. Veldman/Cermak waren net op vier beland door Varik/Kunnas aggresief binnendoor te hebben gepasseerd en terug naar de vijfde plek te verwijzen.
Nu echter anders dan tijdens de eerste manche zat het vennijn in de staart!!
Bax/Musset hadden een steen op de achterrem gehad en de voorrem werd dus al de hele heat stevig gebruikt. Hierdoor moest men op het einde iets aan tempo inboeten en direct kwamen Bax/Musset dan dus in het vizier van Hermans/Janssens. Die kregen zo een boost en konden dichterbij komen maar Bax/Musset hielden het hoofd koel en wonnen met een marge van luttele seconden voor Hermans/Janssens. Daarachter was het echter raak voor de derde plek! Veldman/Cermak lagen halverwege de race op acht tellen achter de op drie rijdende Vanluchene/Bax. In de allerlaatste ronde echter kregen Veldman/Cermak aansluiting bij Vanluchene. De kikker heeft nooit veel ruimte nodig en bij de eerste en de beste mogelijkheid stak Veldman dus zijn zijspan binnendoor bij Vanluchene/Bax en pakte men in de allerlaatste ronde de derde plek over!
Zo kwamen Veldman/Cermak dus als derde binnen voor de balende Vanluchene/Bax op vier. Varik/Kunnas werden dan weer vijfde en Willemsen/Lebraton kwamen op zes over de streep. Verder waren er punten voor Keuben/Rietman op acht, vader en zoon Steegmans op negen, Van der Lagemaat/De Veene op twaalf, Weijers/Van der Putten op dertien en Wisselink/Van Gaalen op veertien. De broers Van der Veldt pakte op de twintigste plek nog 1 punt mee terug. Leferink/Beleckas en Van der Schraelen/Mans crashten uit de race en ook Sanders/Rostingt en Kops/Horton moesten uitvallen.

Uitslag GP Sidecars heat 2 Kramolin