Bax/Musset winnen met overmacht heat 1 tijdens GP Sidecars Kramolin!

Bax/Musset winnen met overmacht heat 1 tijdens GP Sidecars Kramolin!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bax/Musset hebben een geweldige kop-staart overwinning gepakt in Kramolin, Tsjechië, tijdens de eerste Grand Prix heat. Hermans/Janssens werden tweede en Vanluchene/Bax werden op afstand derde.

 

Onder mooie omstandigheden zagen de aanwezige toeschouwers de kopstart voor Bax/Musset die zij aan zij met Willemsen/Lebraton de eerste bochten in doken. Hierachter zagen we Vanluchene, Hermans, Keuben en Veldman. Reeds al in de eerste ronde schoven Vanluchene/Bax op naar plek twee en Veldman/Cermak naar plek vier.
Willemsen op drie kreeg dan snel team Hermans in de nek hijgen. Hermans was duidelijk sneller, maar de ervaren Willemsen kom je niet zomaar voorbij! In de vierde ronde zag Hermans dan toch kans om Willemsen/Lebraton te pakken bij de snelle afstappen achterop het circuit. Even later kwamen Veldman/Cermak dan ook nog team Willemsen voorbij, echter was toen Hermans op drie al gevlogen, wat heet!
Vooraan waren het halverwege de race Bax/Musset aan de leiding met Vanluchene/Bax op drie seconden op de tweede plek. Maar al snel kwamen dan Hermans/Janssens richting de top snellen.
Men reed binnen vijf minuten richting Vanluchene/Bax en kon toen vrijwel meteen in de laatste slingers van het circuit binnendoor de tweede plek afpakken! Nu werd jacht gemaakt op de leidende positie van Bax/Musset. De leiders reden echter ongeevenaard strak rond en dichter dan op zeven seconden lieten ze Hermans/Janssens nooit komen.
Zo werden Bax/Musset afgevlagd met een indrukwekkende kop-staart overwinning tijdens de eerste heat te Kramolin. Hermans/Janssens werden dan tevreden met hun race als tweede afgevlagd.
Vanluchene/Bax kwamen dan op een ruime 20 seconden van de leiders als derde binnen met Veldman/Cermak op vier. In de laatste fase werden Varik/Kunnas nog vijfde ten koste van Willemsen/Lebraton die uiteindelijk zesde zouden worden. Keuben werd met inval bakkenist Dion Rietman knap zevende gevolgd door de Zwitsers Heinzer/Schelbert op acht. Sanders/Rostingt werden na een flinke zwieper op het startveld nog negende en de top tien werd afgesloten door Leferink/Beleckas. Peter Steegmans liet zoon Jarno in de bak debuteren in de GP’s en men reed knap de dertiende plek binnen.  Weijers/Van der Putten op veertien, Van der Lagemaat/De Veene op vijftien, Van der Schraelen/Mans op achtien en Wesselink/Van Galen op twintig zouden ook nog punten mee terug naar de Benelux nemen die werden uitgedeeld na de eerste Tsjechische GP heat.

LEES MEER  Wie van de drie? Voorbeschouwing Finale GP Sidecars Oss

Vooraan blijft het voor de WK-stand onverminderd spannend met Vanluchene/Bax, Veldman/Cermak en Bax/Musset in de top drie en alle binnen schotsafstand.

Uitslag heat 1GP Sidecars Kramolin

tekst Emil Bilars/foto WSC

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …