Coldenhoff: “Om eerlijk te zijn was dit een geweldig gevoel”

Coldenhoff: “Om eerlijk te zijn was dit een geweldig gevoel”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met slechts twee podiumplaatsen in dertien wedstrijden verliep het seizoen moeizaam voor het Monster Energy Yamaha Factory Racing MXGP. In Arco di Trento wisten Glenn Coldenhoff, Jeremy Seewer en Ben Watson goed voor de dag te komen. De drie rijders doen hier hun verhaal na de tweede Italiaanse GP van het seizoen.

Glenn Coldenhoff:
‘’Ik heb het tot nu toe heel het jaar moeilijk gehad, op de Grand Prix van Maggiora na. Daarom is het goed om hier op het podium te staan. Het is een hele lange en moeilijke weg geweest. Het is fijn om terug te zijn waar ik hoor. Ik voelde me vanochtend goed en de eerste manche was ok met een vijfde plaats. In de tweede manche was het intens en ik kreeg veel druk van de rijders achter mij. Ik kon de leiding overnemen en een aantal ronden aan de leiding rijden. Om eerlijk te zijn was dit een geweldig gevoel. Ik kijk echt uit naar meer van deze wedstrijden. Het is fijn dat we deze triple header Grand Prix op een sterke manier zijn begonnen. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen.’’

Jeremy Seewer:
‘’Vandaag was 1 van mijn beste dagen van dit seizoen tot nu toe. De motor rijdt perfect op deze baan, wat heel positief is. Ik voel me goed, scherp en ik geniet als ik met de motor aan het rijden ben. Ondanks dat het niet mijn sterkste punt is, wist ik in de tijdtraining de pole-position te veroveren. Het was cool om in de eerste manche kopstart te pakken en een tijdje aan de leiding te rijden. Ik kwam dichtbij de overwinning. Ik voelde me goed voor de tweede manche maar ik had geluk dat ik niet bij de start ten val kwam. Ik raakte het achterwiel van Jorge Prado en moest rechtdoor rijden. Het was geweldig dat ik vanaf een laatste plaats nog terug kon komen naar een vijfde plaats. Het is jammer dat ik niet op het podium ben geëindigd. Met vier rijders hadden we hetzelfde aantal punten. We nemen het positieve mee, hebben goed gescoord en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd die hier binnen een aantal dagen van nu op het programma staat.’’

LEES MEER  Francesca Nocera maakt overstap naar de enduro

Ben Watson:
“Ik pakte vandaag goede starts en dat is een positief punt. Het helpt altijd. Op dit circuit is het heel moeilijk om in te halen. Ik voel me nog niet 100 procent. Mijn enkel is nog niet perfect en ik heb niet veel gereden vanaf het moment dat ik de blessure opliep. Toch voelde ik me best goed op de baan. In de eerste manche ben ik een paar keer ten val gekomen maar in de tweede manche reed ik constant en ging het rijden lekker. Het was geen slechte dag voor mij.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …