Griekspoor en Knuiman zegevieren in Bergharen

Griekspoor en Knuiman zegevieren in Bergharen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Lars Griekspoor heeft in Bergharen de wedstrijd in de klasse MX open inters gewonnen. Na een tweede plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche Kay Ebben achter zich te houden en hiermee pakte hij op basis van de tweede manche ook de dagoverwinning. Na de manchezege in de eerste manche moest Ebben genoegen nemen met de tweede plaats in zowel de tweede manche als het dagklassement. Met een vierde en derde plaats in de manches was de derde plaats in het dagklassement voor Davey Janssen. In de klasse MX2 inters ging de dagzege naar een sterke Jeremy Knuiman. Hij wist beide manches met overmacht te winnen. De tweede plaats was voor kampioenschapleider Loeka Thonies met tweemaal de tweede plaats in de manches. Ilja Rutten behaalde met een derde en vierde plaats de derde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand van het NK MX open inters blijft Jacky Tausch aan de leiding met een voorsprong van 26 punten op Bram van den Hoek. Op de derde plaats staat de Belg Dimitri van der Sanden. In de klasse MX2 inters blijft Thonies de leider. Op 45 punten gevolgd door Ilja Rutten. Jelle Bankers bezet momenteel de derde plaats.

Eerste manche
Griekspoor was als snelste weg voor Ebben, van den Hoek, Thonies en Lucas. Voor Lucas ging het al in de eerste ronde fout en hij viel ver terug. Hierdoor was het Tausch die op de vijfde positie kwam te liggen. Thonies viel langzaam maar zeker terug en werd gepasseerd door zowel Tausch als Janssen. Ondertussen was het Griekspoor die een voorsprong nam. Daarachter ging de strijd om plaats twee tussen Ebben, Tausch en van den Hoek. Op korte afstand gevolgd door Janssen. Tausch ging voorbij aan van den Hoek en kwam als derde te liggen. Waar Griekspoor alleen het tempo hoog moest zien te houden hadden de achtervolgers de motivatie van een onderling gevecht. Langzaam maar zeker kropen de achtervolgers in het tweede deel van de manche dichterbij. Van den Hoek ging opnieuw voorbij aan Tausch en Griekspoor moest twee ronden voor de finishvlag de koppositie laten aan Ebben. In de laatste ronde moest Tausch ook nog Janssen voorbij laten en hiermee was de uitslag bepaald. Ebben won voor Griekspoor, van den Hoek, Janssen en Tausch.
Bij de MX2 inters was het lange tijd Thonies die de koppositie had. Echter moest hij de manchezege laten aan Knuiman die na een slecht begin de weg naar voren snel had gevonden en met een verschil van ruim 28 seconden de manche won. De derde plaats was voor Ilja Rutten.

LEES MEER  Mulders/de Laat en van den Heuij/van den Heuij op titelkoers

Tweede manche
Het was nu van den Hoek die zijn titelaspiraties kracht bij zette en de “holeshot” wist te pakken voor Griekspoor, Tausch, Ebben en Marcus-Lee Soper. Griekspoor pakte de leiding echter in de eerste ronde al over. Tausch viel in de tweede ronde terug nadat zijn motor zonder hem verder wou en het was Janssen die hierdoor op de vijfde positie kwam te liggen. Soper moest de strijd voorin opgeven en hij viel langzaam maar zeker terug. Even was het Van der Sanden die als vijfde doorkwam, maar hij moest al snel Knuiman en Nick Leerkes voor laten. Van den Hoek was inmiddels aan het terugvallen en werd ingehaald door Ebben en Janssen. Even later gingen ook Knuiman en Leerkes aan hem voorbij. Ebben dichte het gaatje met Griekspoor en ronden lang streden beide om zowel de manche- als de dagzege. Griekspoor weerstond de druk en kwam als overwinnaar over de finishlijn. Daarachter volgde op zes seconden Janssen op enkele seconde gevolgd door Knuiman. Leerkes zag de finishvlag als vijfde. In de strijd om het kampioenschap beperkte Tausch de schade en was voorbijgegaan aan van den Hoek.
Met zijn vierde plaats in de manche was Knuiman veruit de sterkste van de MX2 inters. Hij werd opnieuw gevolgd door Thonies. De strijd om de derde plaats in de manche werd gewonnen door Jamie Lucas, die Ilja Rutten nog net achter zich wist te houden.

24MX MON NK Motocross; Bergharen, NL:
Eerste manche:

1. Ebben, 2. Griekspoor, 3. van den Hoek, 4. Janssen, 5. Tausch, 6. Leerkens, 7. Knuiman, 8. de Bruyn, 9. van der Sanden (Bel), 10. Lommers.

LEES MEER  Haiden Deegan opgepikt door Star Racing

Tweede manche:
1. Griekspoor, 2. Ebben, 3. Janssen, 4. Knuiman, 5. Leerkens, 6. Tausch, 7. van der Sanden (Bel), 8. van den Hoek, 9. Thonies, 10. Lommers.

Dagklassement:
1. Griekspoor 114, 2. Ebben 114, 3. Janssen 97, 4. van den Hoek 91, 5 Leerkens 90, 6. Tausch 90, 7. van der Sanden 82 (Bel), 8. Lommers 76, 9. Soper 72, 10. van Kempen 68.

Dagklassement (MX2):
1. Knuiman 120, 2. Thonies 108, 3. Rutten 97, 4. Lucas 91, 5. Bankers, 90, 6. Baauw 88, 7. Eltink 80, 8. Simons 80, 9. van Vroenhoven 78, 10 Pijpers 68.

Tussenstand NK MX open 2021 (netto):
1. Tausch 453, 2. van den Hoek 427, 3. van der Sanden (Bel)379, 4. Cooymans 344, 5. van Kempen 322, 6. de Bruyn 302, 7. Griekspoor 222, 8. Schel 195, 9. Soper 183, 10 Albers 152.

Tussenstand NK MX 2 inters 2021 (netto):
1. Thonies 452, 2. Ilja Rutten 407, 3. Bankers 381, 4. Eltink 369, 5. Sasha Rutten 352, 6. Simons 344, 7. de Bell 259, 8. Knuiman 240, 9. van der Zanden 196, 10. Lucas 184.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu XanadĂș Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …