Jago Geerts stond ziek aan het starthek in Lacapelle-Marival

Jago Geerts stond ziek aan het starthek in Lacapelle-Marival
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 12de GP van het seizoen 2021 werd een moeilijke opdracht voor Jago Geerts. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag ziek en twijfelde zelfs even of hij zou kunnen starten. Hieronder zijn relaas van een moeilijke zondag.

Jago Geerts:Vanmorgen zag het er niet goed uit voor mij. Midden in de nacht ben ik ziek geworden. Braken, koorts en diarree brachten mijn hele lichaam uit balans. Even heb ik getwijfeld om niet te starten maar gelukkig voelde ik mij beter tijdens en na de trainingen. Met tweemaal een geweldige start in de reeksen was het mijn doel om zoveel mogelijk punten te pakken.

Dat is mij vandaag wonderwel gelukt want als ik niet had gereden, had mij dat heel veel punten kunnen kosten. Net voor de tweede reeks moest ik opnieuw braken maar door de focus op de wedstrijd te leggen, werd het belabberde gevoel naar de achtergrond gedrukt. Met een 5 de en een 4 de plaats in de reeksen ben ik zeer tevreden. Het zal een rustige week worden om uit te zieken zodat ik tegen de Grand Prix van Spanje gezond mijn kansen kan verdedigen.”

Foto: Niek Kamper

LEES MEER  Mike Koolhaas terug als koploper NK quads

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …