Jeffrey Herlings over zijn achtste Franse GP overwinning

Jeffrey Herlings over zijn achtste Franse GP overwinning
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Lacapelle Marival heeft Jeffrey Herlings voor de achtste keer in zijn carrière de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De KTM-rijder werd tweede en eerste op het “Circuit Georges Filhol” en daarmee heeft de 27-jarige crosser de leiding in de tussenstand terug! Hier vertelt ‘The Bullet’ over zijn wedstrijd.

Jeffrey Herlings:
“Het was een redelijk goede dag. Ik wist vanochtend dat Romain hier heel snel zou zijn zodat ik er goed voor moest gaan zitten. In de eerste manche was de setup van mijn motor behoorlijk hard en hierdoor kreeg ik last van opgepompte armen. Romain wist mij te passeren en ik moest hem laten gaan. Tegen het einde van de wedstrijd wist ik het gat weer te dichten maar helaas was ik te laat. Hij won de manche na een mooie strijd. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start en probeerde ik weg te lopen. Het was moeilijk en toen ik te hard een bocht in dook, kwam ik ten val. Gelukkig verloor ik niet veel tijd en begon het gat tot aan Romain weer dicht te rijden. We hadden een spannend duel toen ik de aanval inzette maar ik wist hem te passeren en de manche winnend af te sluiten. Ik kijk nu uit naar volgend weekend.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

LEES MEER  Kevin Brumann aan de kant met schouderblessure

Uw reacties

Ook te lezen