MC Mikkola wint 3 uursmotocross van RES Axel!

MC Mikkola wint 3 uursmotocross van RES Axel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Axel de jaarlijkse estafettemotocross verreden. Voor de jeugdige piloten op hun 65cc en 85cc motoren stond er een wedstrijd van 2 uur op het programma, en voor de grotere dames en heren was de wedstrijd 3 uur lang!

Bij de 65cc piloten ging de overwinning in de 2 uurswedstrijd naar het trio: Tiago Serneels – Stan Tops en Toke Tops. Dit drietal toonde zich duidelijk de snellere en had vier ronden voorsprong op het team op de tweede positie: Kenzo Jaspers – Mike Pijnen en Max Pijnen. Deze twee teams werden op het podium vergezeld door twee echte doorzetters die de twee uren onder elkaar hadden verdeeld, namelijk Zani Vanoirbeek en Lucas Vergouwen.

In de 85cc klasse zagen we een spannende wedstrijd met meerdere wissels aan kop. De teams Ian Ampoorter/Jarne Bervoets en Brent Vandewalle/Douwe van Mechelen gingen beide tot het gaatje. De laatste twintig minuten kantelde de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Brent Vandewalle en Douwe van Mechelen die nog een minuut wisten uit te lopen op de uiteindelijke tweede Ian Ampoorter en Jarne Bervoets. Als derde team kwam Maeron Peeters en Max van de Ketterij over de finishlijn maar dit op één ronde afstand.

Dan over naar de grote jongens waar wel enkel bekende namen aan de start stonden zoals voormalige Grand Prix piloten: Jens Getteman, Nick Triest maar ook MxMag-testpiloot Yente Dourte. In de categorie 3-uurs werd er een onderscheid gemaakt tussen licentiehouders en amateurs. Bij de amateurcategorie ging de overwinning naar de zonen van Jimmy Verburgh; Travis en Troy die voor deze wedstrijd een team vormde met Dario Tielen. De jongelingen kwamen uit op een 125cc GasGas motor en wisten naast hun overwinning in de amateurcategorie ook nog knap dertiende te worden algemeen.

LEES MEER  De Vets MXdN 2022 verhuisd van Farleigh Castle naar Foxhills

Voor de algemene overwinning kregen we een one-team-show van het MC Mikkola team met thuispiloot Mark Boot, Nick Triest en David Foquenne. Het was Jens Getteman die in de eerste rondes dit team nog van de leiding kon houden maar daarna konden zijn teamgenoten: Junior Decouter en David Segers echter geen vuist meer maken tegen het MC Mikkola team. Het toont op wat voor een superieur niveau het winnende drietal rondtoerde op het circuit van Axel. Dat zette het nog eens extra in de verf door te winnen met één ronde voorsprong op de tweede, een team dat toch ook bestond uit kleppers als: Jens Getteman, Junior Decouter en David Segers. Het team met Mats Leeuwesteijn, JordanLee van Maaren en Damian Wedage mocht mee als derde op het podium. Marnick Lagrou, Alain Voermans & Michael Bryninckx finishte als vierde en het team van Mike Kras aangevuld met Maik Wedage & Jamie Lucas eindigde op de vijfde positie. Yente Dourte finishte met zijn schoonbroer; Damon Tanghe en Jarno de Meuleneire twaalfde.

Voor Mark Boot is het zijn derde overwinning in de 3-uursmotocross van RES Axel, daarmee is hij nog één overwinning verwijderd van Jeffrey Dewulf, die viermaal deeluitmaakte van een winnend team. Wie onderstaande erelijst bekijkt zal mooi volk tegen komen in zowel de Jeugd versie als de volwassene edities. Misschien meteen een goede motivatie om er in 2022, mogelijks met een leuke sponsor, jezelf tussen Jago Geerts, Rick Elzinga en de gebroeders Coenen te plaatsen of eerder tussen Jurgen Wybo, Jeffrey Dewulf, Steve Ramon, Marc de Reuver, Yentel Martens, Greg Smets, Mark Boot en Nick Triest…

LEES MEER  Jaxx Vermeer gaat debuteren bij Future MX Team

Erelijst Jeugd 2 Uursmotocross – RES Axel
2011: Carsten Goedegebure – Nino Gulden
2012: Nick Horsten – Job van Woerkun – Jordan-Lee van Maaren
2013: Jago Geerts – Youri van ’t Ende – Bo De Clercq
2014: Ian De Sweemer – Tallon Verhelst – Rick Elzinga
2015: Jens Walvoort – Ryan de Beer – Dailey vd Ketterij
2016: Eloy van Rijkevorsel – Jens Walvoort – Ryan de Beer
2017: Jens Walvoort – Scott Smulders
2018: Sascha Coenen – Lucas Coenen
2019: Uwe de Waele – Levi Schrik
2020: Géén editie (COVID19)
2021: Brent Vandewalle – Douwe van Mechelen

Erelijst 3 Uursmotocross – RES Axel
2009: Jurgen Wybo – Maarten Govaert – David Vantornhout
2010: Jurgen van Noote – Kristof Salaets – Wesley Verheyen
2011: Pascal Bal – Jeffrey Dewulf – Ronny van Hove
2012: Steve Ramon – Christophe Salaets – Jeffrey Dewulf
2013: Ronny van Hove – Dietger Damiaens – Thomas Vermijl
2014: Jeffrey Dewulf – Steve Seronval – Pascal Bal
2015: Roy Gijsel – Marc de Reuver – Yentel Martens
2016: Mark Boot – Stefan Hage – Roy Sillien
2017: Jeffrey Dewulf – Erik Willems – Ronny Van Hove
2018: Jens van Meer – Wouter van Massenhoven – Greg Smets
2019: Mark Boot – Jochem Walckiers – Nick Triest
2020: Géén editie (COVID19)
2021: Mark Boot – Nick Triest – David Foquenne

Alle resultaten, rondetijden en dergelijke zijn te bekijken op de Speedhive van Mylaps.
Foto: braapshots

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …