Van der Werff met dubbele zege naar damestitel

Van der Werff met dubbele zege naar damestitel
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Evenals vorige maand mochten de dames afgelopen zondag wederom een plaats uitzoeken achter het starthek op circuit de Vossenberg in Meijel. Was het vorige maand nog Jenitty van der Beek die de snelste was in het Limburgse zand, ditmaal was het Britt van der Werff die met tweemaal de manchezege de dagzege wist te behalen. Hiermee behaalde zij ook het kampioenschap in deze klasse.

Van der Beek wist ondanks een val en een gemiste bocht tweemaal de tweede plaats in de manches te behalen en dus ook de tweede plaats in het dagklassement. Kaylee van Dam behaalde met tweemaal de derde plaats haar eerste podium van het seizoen in deze klasse. Cynthia Swets en Demi Lageman maakten de top vijf compleet.

Eerste manche:
Het was van Dam die de beste start had voor Van der Werff, Van der Beek, Swets en Lageman. Lang duurde het niet voor van Dam. Al in de eerste ronde vlogen van der Werff en van der Beek aan haar voorbij hierna waren de gaten snel geslagen. Van der Beek kwam nog ten val waardoor van Dam nog even dicht achter haar kwam te liggen, maar van der Beek herstelde zich snel en pakte weer snel een ruime voorsprong op van Dam. Het was dan ook van der Werff die de manche won en hiermee zeker was van de Nederlandse titel in deze klasse. Van der Beek werd tweede, voor van Dam, Swets en Demi Lageman.

Tweede manche:
Het was nu van der Beek die de holeshot voor zich opeiste. Daarachter lagen Van der Werff, Swets, van Dam en Millie Welters. Echter was opnieuw de spanning snel weg uit de manche. Van Dam pakte snel de derde plaats over van Swets Welters zag Demi Lageman aan zich voorbijgaan. Van der Beek miste nog even een bocht waardoor zij even achter van Dam lag, maar zij herstelde dit in dezelfde ronde nog. Van der Werff won opnieuw de manche. Van der Beek reed een zeer sterke manche en kwam ronde na ronde dichterbij van der Werff. Het gat was echter te groot geworden dooor haar val en zij strandde op ruim zeven seconden op de tweede plaats. Van Dam werd opnieuw derde en daarachter waren met Swets en Demi Lageman die posities eveneens hetzelfde als in de eerste manche.

LEES MEER  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

Eerste manche:
1. van der Werff 17:31.148, 2. van der Beek +25.329, 3. van Dam +1:19.711, 4. Swets +1 ronde, 5. Demi Lageman +1 ronde, 6. Cobussen +1 ronde, 7. Welters +1 ronde, 8. Verstappen +1 ronde, 9. van Kempen +1 ronde, 10. van Brenk +1 ronde.

Tweede manche:
1. van der Werff 18.37.074, 2. van der Beek +7.813, 3. van Dam +1:19.264, 4. Swets +1 ronde, 5. Demi Lageman +1 ronde, 6. Welters +1 ronde, 7. Cobussen +1 ronde, 8. van Kempen +1 ronde, 9. Verstappen +1 ronde, 10. van Brenk +1 ronde.

Dagklassement:
1. van der Werff 120, 2. van der Beek 108, 3. van Dam 100, 4. Swets 94, 5. Demi Lageman 90, 6. Welters 84, 7. Cobussen 84, 8. van Kempen 76, 9. Verstappen 76, 10. van Brenk 70.

Eindstand damesklasse 2022:
1. van der Werff 1443, 2. van der Beek 1329, 3. van Dam 1193, 4. Swets 1138, 5. Welters 1008, 6. Braam 974, 7. Demi Lageman 944, 8. Simons 909, 9. Verstappen 837, 10. van Kempen 797.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …
 • Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Levi Kitchen. De Kawasaki-rijder wist in Millville beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee …
 • Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 125cc. Op het circuit van Heerde was Noel Zanocz de snelste man nipt voor Gyan Doensen.Met zes …
 • Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 85cc. Op het circuit van Heerde waren maarliefst 100 rijders in deze klasse aanwezig! De Oostenrijker Moritz …