Benistant en Elzinga voor hun MXGP Galicia

Benistant en Elzinga voor hun MXGP Galicia
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op zaterdag wist Thibault Benistant te zegevieren maar de wedstrijden op zondagmiddag in Lugo verliep minder goed. De Fransman verliest de derde plaats in de tussenstand aan Liam Everts. Teamgenoot Rick Elzinga werd achtste, de Yamaha-rijder blikken hier terug op de zesde Grand Prix van het seizoen op het Circuito MX Jorge Prado de Lugo.

Thibault Benistant:
“Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld na vandaag, vooral na het winnen van de kwalificatierace gisteren. Ik had een hele goede start in Race One en reed een tijdje op de tweede plaats, maar ik voelde me wat gespannen. Ik werd ingehaald en toen had ik een grote crash. Ik stond op en eindigde als vijfde en bleef daar tot het einde. Ik had een slechte start in Race Two, maar na een paar ronden voelde ik me echt goed op de motor, het beste gevoel dat ik dit jaar heb gehad, dus we hebben iets positiefs om op voort te bouwen voor de volgende races.”

Rick Elzinga:
“Het was een moeilijk weekend voor mij, want ik voelde me het hele weekend een beetje ‘uit’. Ik worstelde met mijn rijden en maakte te veel fouten in Race One en eindigde als achtste, maar dat had ook een vijfde of een zesde kunnen zijn. Race Two was vergelijkbaar en ik eindigde weer als achtste, wat resulteerde in een achtste plaats overall. Het hele weekend miste ik gewoon een beetje snelheid, maar ik denk dat ik wel consistent was. Ik kijk al uit naar vooruitgang volgend weekend.”

LEES MEER  Lars Huysmans pakt zege Mill in extremis

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …