MXGP Maggiora: Tim Gajser wint spannende eerste reeks

MXGP Maggiora: Tim Gajser wint spannende eerste reeks
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na de pole van gisteren wint de Sloveen Tim Gajser nu ook de eerste reeks in Maggiora. Die zege kreeg hij niet cadeau want zowel Jorge Prado als Jeffrey Herlings waren erg dicht in de buurt en werden twee en drie.

De holeshot award was nu voor Jeremy Seewer direct gevolgd door Tim Gajser en Jorge Prado. Daarna waren het Vlaanderen en Herlings op plek vier en vijf. Net voor het einde van de eerste ronde neemt Gajser de leiding over terwijl Seewer van pure consternatie tegen de Italiaanse vlakte smakte.

Brian Bogers reed na enkele rondjes als zesde rond, net voor Valentin Guillod. Gajser was intussen drie seconden weggereden van Prado terwijl ook Jeffrey Herlings een drietal seconden moest toegeven op de regerende wereldkampioen.

Het opdrogende circuit bleef verraderlijk want nu bezaait met droge plekken en natte, daar waar je ideale lijn moest verlaten. Herlings was half wedstrijd tot in het wiel van geraakt van Prado. Die had op zijn beurt het gat op Gajser gedicht waardoor het een erg spannende reeks zou worden met deze drie kemphanen.

De laatste rondjes van deze reeks waren weergaloos. Kleine foutjes zouden beslissen over winst en verlies. Gajser kon de laatste ronde aanvatten met een minimale voorsprong en won deze spannende reeks voor Prado en Herlings.

Straks om 17u10 volgt de tweede reeks.

MXGP Race 1

1. Tim Gajser (SLO, Honda), 33:55.146; 2. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:01.374; 3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), +0:02.321; 4. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:29.700; 5. Jeremy Seewer (SUI, Kawasaki), +0:34.573; 6. Brian Bogers (NED, Fantic), +0:51.398; 7. Glenn Coldenhoff (NED, Fantic), +0:59.333; 8. Andrea Bonacorsi (ITA, Yamaha), +1:04.229; 9. Valentin Guillod (SUI, Honda), +1:06.397; 10. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), +1:07.617; 11. Kevin Horgmo (NOR, Honda), +1:08.699; 12. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:32.925; 13. Giuseppe Tropepe (ITA, Honda), +1:36.068; 14. Mattia Guadagnini (ITA, Husqvarna), +1:38.397; 15. Alvin Östlund (SWE, Honda), +2:02.376; 16. Cornelius Toendel (NOR, KTM), -1 lap(s); 17. Maximilian Spies (GER, KTM), -1 lap(s); 18. Stefano Pezzuto (ITA, Honda), -1 lap(s); 19. Ivo Monticelli (ITA, Beta), -1 lap(s); 20. Mark Scheu (GER, Husqvarna), -1 lap(s); 21. Emilio Scuteri (ITA, Honda), -1 lap(s); 22. Simone Croci (ITA, Honda), -1 lap(s); 23. Isak Gifting (SWE, Yamaha), -1 lap(s); 24. Nikolaj Skovgaard (DEN, KTM), -2 lap(s); 25. Filippo Zonta (ITA, KTM), -2 lap(s); 26. Mirko Dal Bosco (ITA, KTM), -14 lap(s); 27. Kevin Brumann (SUI, Husqvarna), -16 lap(s);

LEES MEER  Nieuw van Fly: de F-16 Kryptec outfit voor off-road

Foto: HRC Honda
Tekst: Danny Hermans

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …