Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Cynthia Swets reed eveneens een sterke wedstrijd met tweemaal de tweede plaats en werd dan ook tweede in het dagklassement. De derde plaats kwam in handen van Annika Erpeka. Noor Platte behaalde de vierde plaats en Maureen Zweers hield op basis van de tweede manche Lynn Snoek achter zich.

Eerste manche
Het was Erpeka die als snelste weg was voor Karen Streppekman, Swets, van Dam en Snoek. De koppositie van Erpeke was niet van lange duur. Snel werd zij gepasseerd door Swets en van Dam die ook meteen wegreden van de rest. Streppelman en Snoek vielen in de eerste ronde uit de top vijf. Bij de tweede doorkomst was de volgorde Swets, van Dam, Erpeka, Platte en Zweers. Vooraan viel de beslissing halverwege de manche. Van Dam ging voorbij aan Swets en zij reed per ronde steeds iets verder weg. Erpeka en Platte reden de gehele manche vlak bij elkaar. Erpeka slaagde erin Platte achter zich te houden om als derde te finishen. Snoek was halverwege de manche weer voorbij Zweers gegaan en volgde op een vijf seconden van Platte. Zweers zag Gemma Lindner nog dichtbij komen, maar wist de zesde plaats vast te houden.

Tweede manche
Het was nu Snoek die de beste start had voor Streppelman, Swets, van Dam en Erpeka. Voor Snoek duurde de koppositie ook niet lang, Van Dam ging in de eerste ronde voorbij aan Swets, Streppelman en Snoek en ging er gelijk vandoor om opnieuw de manchezege te pakken. Streppelman viel opnieuw snel uit de top vijf en bij de tweede doorkomst volgden achter van Dam, Snoek, Swets, Erpeka en Zweers. Swets ging snel voorbij aan Snoek, maar kwam nu niet meer in de buurt van de koppositie. Daarachter viel Snoek halverwege de manche verder terug. Erpeka en Platte gaan aan haar voorbij. Opnieuw weet {;atte in de buurt van Erpeka te blijven, maar voorbij komen lukt opnieuw niet. Erpeka wordt dan ook derde voor Platte. Ook Zweers gaat twee ronden voor het vallen van de vlag voorbij aan Snoek en pakt ruim daarachter de vijfde plaats.

LEES MEER  Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

Eerste manche:
1. van Dam 17:15.203, 2. Swets +7.620, 3. Erpeke +29.758, 4. Platte +31.264, 5. Snoek +36.046, 6. Zweers +47.598, 7. Lindner +51.551, 8. Mertens +1:27.681, 9. Streppelman, +1 lap,10. Cobussen +1 lap.

Tweede manche:
1. Van Dam 17:35.786, 2. Swets +8.513, 3. Erpeka +28.844, 4. Platte +30.143, 5. Zweers +43.282, 6. Snoek +1:04.013, 7. Lindner +1:12.058, 8. Cobussen +1:14.806, 9. Mertens +1:21.893, 10. Streppelman +1:29.579.

Dagklassement:
1. van Dam 120, 2. Swets 108, 3. Erpeka 100, 4. Platte 94, 5. Zweers 88, 6. Snoek 88, 7. Lindner 82, 8. Mertens 76, 9. Cobussen 74, 10. Streppelman 72.

Netto-tussenstand Dames:
1. Van Dam 560, 2. Zweers 485, 3. van der Werff 468, 4. Swets 464, 5. Platte 451, 6. Cobussen 388, 7. Snoek 363, 8. Verstappen 340, 9. van Brenk 326, 10. Mathijssen 287

Door: Maycel de Bruijn
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …