Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op het zware zandcircuit van Berghem heeft Mike van Grinsven ook de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Met een derde en eerste plaats won de Brabander voor Manfred Zienecker (2-2) en Julian Veldman (1-6). De Duitser neemt de leiding in de tussenstand over van Ricardo Phoelich die een zware wedstrijd kende en terug zakt naar de vijfde plaats!

1e manche
In de tijdtraining is Veldman de snelste maar het is Gijs Wentink die de eerste manche brutaal de leiding neemt. Van Lith neemt in de eerste ronde de leiding over en hij krijgt Van Grinsven en Valentino Roks achter zich aan. In de derde ronden weet Veldman de derde plaats over te nemen van Roks. Die ziet even later ook Zienecker passeren. Veldman heeft een hoog tempo te pakken en nadat hij Van Grinsven is gepasseerd zet hij grote stappen naar leider Van Lith. Er komt niet echt geen duel om de leiding die Veldman na 15 minuten wedstrijd overneemt. Achter Roks is er een heftige strijd gaande tussen Joe Maessen, Jan Vlaeymans en Phoelich. Zienecker is inmiddels voorbij aan Van Grinsven en net voor het bordje van de laatste ronde weet de Duitser ook Van Lith te passeren. Veldman gaat met vijf seconden voorsprong de laatste ronde in en hij wint de eerste manche. Zienecker wordt tweede voor Van Grinsven die op de laatste sprong Van Lith nog weer te verrassen. Maessen maakt de top vijf compleet.

2e manche
In de tweede manche is Van Lith de snelste starter direct gevolgd door Veldman, Van Grinsven en Maessen. Een bittere pil voor Phoelich die in de beginfase de wedstrijd al moet verlaten! Maessen heeft er duidelijk zin in want hij weet Van Grinsven en later Veldman te passeren. Na bijna tien minuten valt leider Van Lith stil en Maessen zit er zo vlakbij dat hij ook in de remmen moet. Veldman neemt de leiding over voor Roks die Van Grinsven in de tweede ronde al is gepasseerd. Zienecker komt ook voorbij aan Van Grinsven maar dan versnelt de winnaar van de vorige wedstrijd. Hij neemt Zienecker te pakken en Veldman verliest tijd door een probleem met zijn handvat. De top vijf zit vlak bij elkaar en Veldman heeft de aansluiting verloren. Van Grinsven wint de tweede manche en pakt daarmee ook de dagzege. Zienecker wordt tweede voor Vlaeymans. Roks komt heel knap als vierde over de finish voor de Deen Henrik Mogensen.

LEES MEER  Mano Faure komt dit seizoen niet meer in actie

Volgende keer:
Op 8 september gaat dit kampioenschap pas weer verder, dan is dit kampioenschap te gast op het circuit van Halle.

Uitslagen KNMV ONK Quads #6; Berghem, NL:
1e manche

1. Julian Veldman NL DVR
2. Manfred Zienecker D DVR
3. Mike van Grinsven NL CRQF
4. Ruben van Lith NL VRQ
5. Joe Maessen NL Yamaha

2e manche
1. Mike van Grinsven NL CRQF
2. Manfred Zienecker D DVR
3. Jan Vlaeymans B DVR
4. Valentino Roks NL DVR
5. Henrik Mogensen DK CRQF

Dagklassement
1. Mike van Grinsven NL CRQF 3-1
2. Manfred Zienecker D DVR 2-2
3. Julian Veldman NL DVR 1-6
4. Jan Vlaeymans B DVR 6-3
5. Valentino Roks NL DVR 7-4

Tussenstand ONK quads:
1. Manfred Zienecker D DVR 221
2. Mike van Grinsven NL CRQF 219
3. Jan Vlaeymans B DVR 208
4. Julian Veldman NL DVR 205
5. Ricardo Phoelich NL Yamaha 196

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …