Vanluchene/Janssen winnen de GP in Kramolin

Vanluchene/Janssen winnen de GP in Kramolin
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vanluchene/Janssen hebben de Grand Prix zijspancross in Kramolin weten te winnen! Prümmer/Lebreton werden tweede en de broers Lielbarids derde. Wel pakte de Letten hiermee de WK-leiding af van Hermans die een drama Grand Prix kende!

In een hevige stortbui pakte Prümmer/Lebraton in de eerste heat de kopstart voor Sanders en Vanluchene. Prümmer was koning in de Tsjechische modder want hij liep weg en pakte toen het weer droog was glansrijk de overwinning. Hierachter was het Sanders/Steegmans die goed reden en hun tweede plek nooit meer weggaven. Achter Sanders kwam Vanluchene op drie binnen. In de beginfase kon Vanluchene nog een bijna inval inzetten op Sanders, maar laatst genoemde was gewoon te sterk in de eerste heat. Daarachter kwam de trein Prunnier (4e), Lielbardis (5e) en Leferink (6e) binnen. De hele heat zat men op elkaar maar echt aanvallen zat er niet in. Vandaele werd zevende voor Gordejev op acht. Van Werven werd dan negende en Weijers pakte plek tien. WK-leider Hermans kende een slechte start in de eerste heat en viel later zelfs uit met versnellingsbakproblemen en scoorde daarmee geen punten.

In de tweede heat pakte Hermans echter resoluut de kopstart met Lielbardis en Vanluchene daar achter. Hermans liep uit op de achtervolgers en er leek geen vuiltje aan de lucht totdat er een grote steen klem kwam te zitten in het wiel van Hermans! Rondenlang was men bezig om de steen te verwijderen en wederom scoorde Hermans daardoor geen punten. Lielbardis pakte dan de leiding over met Vanluchene op het vinkentouw. Het gevecht duurde tot het einde van de wedstrijd en werd in de laatste honderden meters beslist. Lielbardis kwam achter een achterblijver en kon er niet goed langs waardoor Vanluchene de eerste plek kon overnemen en winnen. Hiermee pakte Vanluchene/Janssens direct ook de Grand Prix winst in Kramolin. Lielbarids kwam dan heel erg kwaad als tweede over de meet.Prümmer kwam als derde over de meet en mocht hiermee als tweede naar het eindpodium. Op de vierde plek zagen we Vandaele met Prunier op vijf. De broers Leferink scoorde een zesde plek met de Oostenrijkers Weiss/Scheinder op zeven. Sanders werd achtste en op negen zagen we Willemsen die met Jens Vincent in de bak een aantal stevige gevechten wist aan te gaan. Weijers/Van Hal werden net als in de eerste heat als tiende afgevlagd.

LEES MEER  Vanluchene/Janssens winnen 2e heat én GP Frankrijk!

Lielbardis kon als derde het podium op en waren uiteindelijk, toen men was afgekoeld na de tweede manche, tevreden terug kijken. Men pakte namelijk de WK-leiding over van Hermans met 169 punten. Vlak hierachter is het Vanluchene met 166 punten. Op drie Prunier met 147 punten. Hermans is gezakt naar plek vier met 137 punten.

De nieuwe tussenstand is HIER te vinden.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Emil Bilars

Uw reacties

Ook te lezen

 • Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  In een korte tijd is er heel veel veranderd in het leven van Mike Pijnen. De Brabander ging Europa in en werd vervolgens ook nog uitgenodigd voor deelname aan het …
 • Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  De MXGP-karavaan zit weer in Europa en dat zien we duidelijk aan de deelnemerslijsten want maar liefst 264 rijders zullen dit weekend aanschuiven aan het starthek in Loket. Sinds 1995 …
 • Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Voor deelname aan het FIM Junior World Championship 85cc is Kenzo Jaspers nog te jong. Daarom kwam de Brabander afgelopen weekend op het circuit van Commercy in actie. Jaspers won …
 • Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Zijn deelname aan het FIM Junior wereldkampioenschap was lang onzeker. De aflopen maand stond in het teken van herstellen na een polsbreuk. Jannes Vos voelde de druk op zijn schouders …