Lars Huysmans pakt zege Mill in extremis

Lars Huysmans pakt zege Mill in extremis
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Mill heeft de Belg Lars Huysmans heeft in extremis de wedstrijd in de MX2 jeugdklasse gewonnen. Na een tweede plaats in de eerste manche ging Huysmans in het laatste gedeelte van de laatste ronde voorbij aan Amani Sarac en pakte hiermee zowel de manche- als de dagzege. Voor Sarac restte na de manchezege in de eerste manche de tweede plaats in de manche en de tweede plaats in het dagklassement. Luca van der Laan mocht met tweemaal de derde plaats in de manches mee naar het erepodium. De top vijf werd compleet gemaakt door Roan van Vegchel en de Belg Xander Vanschooren. De volgende wedstrijd wordt deze zaterdag verreden op het circuit van Berghem.

Eerste manche
Het was Huysmans die de holeshot pakte voor Sarac, Van der Laan, Van Vegchel en Lucas Larmit. In de eerste volle ronde was het Sarac die de koppositie wist te pakken en hadden Sarac en Huysmans al een gat met de rest. Daarachter kwamen van der Laan en van Vegchel die streden om de derde plaats. Ruim daarachter had Vanschooren de vifde plaats overgenomen van Larmit. Even later zag Larmit ook Vigo Dral aan zich voorbijgaan. Saeac slaagde er niet in om Huysmans van zich af te schudden en even na halverwege de manche plaatste Huysmans zijn aanval. Echter slaagde Huysmans niet in zijn missie en hij liep zelfs weer achterstand op, Na het einde van de manche kwam Huysmans weer aan het achterwiwl van Sarac. Hij kwam bij het vallen van de finishvlag tweetiende tekort op Sarac. Daarachter vonden geen positiewisselingen meer plaats. Van der Laan reed weg bij Van Vegchel en eindigde als derde. Van Vegchel had op zijn beurt weer een voorsprong op Vanschooren. Daarachter volgde Dral en Larmit.

LEES MEER  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

Tweede manche
Het was opnieuw Huysmans die als beste weg was voor van der Laan, van Vegchel, Sarac en Larmit. Lang duurde het niet voordat Sarac het achterwiel van Huysmans had gevonden om vervolgens de koppositie over te nemen. Snel hadden Sarac en Huysmans weer een voorsprong en daarachter waren de gaten ook snel gemaakt. Van der Laan reed in niemandsland en zijn derde plaats kwam niet in gevaar. Daarachter streden van Vegchel, Larmit en Vanschooten om de vierde plaats. Vanschooren ging snel voorbij aan Larmit om als vijfde door te komen. Van Vegchel wist Vanschooren voor te blijven en finishte dan ook achter van der Laan als vierde. Vooraan viel de beslissing in het laatste gedeelte van de laatste ronde. Huysmans ging voorbij aan Sarac en pakte zowel de manche- als de dagzege.

Eerste manche:
1. Sarac 20L34.682, 2. Huysmans (Bel) +0.237, 3. Van der Laan +26.391, 4. van Vegchel +41.794, 5. Vanschooren (Bel) +56.518, 6. Dral +1:10.540, 7. Larmit +1:20.853, 8. Steensels (Bel) +1:38.947, 9. Vlasbloem +1:40.520, 10. Baltussen +1:41.989.

Tweede manche:
1. Huysmans (Bel) 20:33.058, 2. Sarac +0.454, 3. Van der Laan +31.770, 4. van Vegchel +1:09.689, 5. Vanschooren (Bel) +1:11.412, 6. Larmit +1:25.426, 7. Dral +1:37.728, 8. Steensels +2:04.619,9. Baltussen +1 lap, 10. Van den Heuvel +1 lap.

Dagklassement:
1. Huysmans (Bel) 114, 2. Sarac 114, 3. Van der Laan 100, 4. van Vegchel 94, 5. Vanschooren (Bel) 90, 6. Larmit 84, 7. Dral 84, 8. Steensels (Bel) 78, 9. Baltussen 72, 10. van den Heuvel 68.

LEES MEER  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

Netto-tussenstand:
1. Huysmans (Bel) 759, 2. Dral 631, 3. Van Vegchel 629, 4. Larmit 582, 5. Steensels (Bel) 546, 6. Sarac 533, 7. van den Heuvel 504, 8. Vanschooren (Bel) 463, 9. Aico de Meersman (Bel) 452,10. Van der Laan 450.

Door: Maycel de Bruijn
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …