MXGP Lombok: Jeffrey Herlings pakt de eerste reeks

MXGP Lombok: Jeffrey Herlings pakt de eerste reeks
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Broeierige warmte is ook deze week de juiste omschrijving voor het weer in Lombok alwaar deze week andersom wordt gereden. Jeffrey Herlings kon er blijkbaar goed mee om en won de eerste reeks in de MXGP-klasse.

De holeshot was deze keer weggelegd voor Tim Gajser. Maar ook Jeffrey Herlings en Jorge Prado waren goed gestart. Het was uitkijken naar de drie tenoren die de tussenstand van het WK aanvoerden en nu rechtstreeks met elkaar in duel zouden gaan.

Na de drie leiders waren het Vlaanderen, Seewer en Guadagnini op vier, vijf en zes. Van een duel tussen de Gajser, Herlings en Prado was er na zes rondjes niks te merken want Gajser hield er een strak tempo op na waardoor Herlings niet in het wiel kon geraken. Ook Prado moest een gat laten op de tweede man.

Met nog tien minuten wedstrijd raakte Glenn Coldenhoff (Fantic) voorbij Guadagnini en reed nu op P6. Uiteindelijk zou er dan vooraan toch nog een strijd komen want Herlings had zijn achterstand op Gajser gedicht en dacht nu stiekem aan een nieuwe reekszege. In zijn rush op Gajser reed The Bullet even naast het circuit maar verloor weinig meters.

Dan zette hij een aanval in op de Sloveen en nam de koppositie over terwijl Gajser van pure consternatie erbij ging liggen. Hij kon wel zijn tweede plaats behouden op derde man Jorge Prado die niet het goede gevoel leek te vinden op dit circuit. Hij kreeg nog visite van Calvin Vlaanderen die aasde op de plek van de Spaanse wereldkampioen.

LEES MEER  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

Nog twee rondjes. Vlaanderen raakte voorbij Prado en finisht mooi als derde. Jeffrey Herlings keek niet meer om en wint deze eerste reeks voor Tim Gajser. Een kleurloze Prado wordt nog vierde.

MXGP Race 1

1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 34:21.365; 2. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:07.436; 3. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:14.873; 4. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:28.814; 5. Jeremy Seewer (SUI, Kawasaki), +0:39.037; 6. Glenn Coldenhoff (NED, Fantic), +0:48.801; 7. Valentin Guillod (SUI, Honda), +0:52.802; 8. Mattia Guadagnini (ITA, Husqvarna), +0:56.184; 9. Kevin Horgmo (NOR, Honda), +0:57.985; 10. Andrea Bonacorsi (ITA, Yamaha), +1:09.584; 11. Isak Gifting (SWE, Yamaha), +1:15.516; 12. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), +1:20.777; 13. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:40.714; 14. Cornelius Toendel (NOR, KTM), +1:57.732; 15. Yuki Okura (JPN, Honda), +2:04.589; 16. Lionel Kerhoas (FRA, KTM), -3 lap(s);

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …