X

Geen Team Belgium op de MXoN dit jaar

Dit nieuws hadden we niet zien aankomen maar we ontvingen zonet een bericht van bondscoach Joël Roelants dat team Belgium dit jaar niet zal deelnemen aan de Motocross of Nations. De hoofdreden van deze terugtrekking is het feit dat Lucas Coenen niet wil deelnemen aan de MXoN op een MX2-machine. 

Die wordt komend weekend gereden in Matterley Basin, UK maar het zal dus zonder de Belgen zijn deze keer en dat is zeer uitzonderlijk. Joël Roelants zegt dat hij geen andere optie heeft.

Joël Roelants: “Liam Everts herstelt van een nekblessure terwijl Sacha Coenen aan de kant staat met een beenblessure. We ontvingen pas op zaterdag het nieuws dat Sacha niet zal kunnen deelnemen. Dat zorgde voor een uitdagende situatie voor Team Belgium. Terwijl Jago Geerts en Brent Van Doninck aangaven wel willen mee te doen, beide piloten reden dit jaar niet op een MX2-machine.”

“De enige valabele oplossing was dan om Lucas Coenen te laten rijden met een MX2-motor omdat hij al heel het jaar op de 250cc motor rijdt en er de laatste GP’s domineerde. Hij eindigt tweede in het WK MX2 maar wil niet met de MX2 rijden in Matterley Basin waardoor we geen compleet team hebben. Deze beslissing is genomen met pijn in het hart maar we komen sterker terug in de toekomst. We danken iedereen die hun steun gaf aan het team en blijven onze fans en sponsors informeren en we kijken vooruit naar naar toekomstige evenementen.”

Tekst: Danny Hermans