Published On: 14 januari 2010

Als design en technologie elkaar ontmoeten krijg je de Ricoo off-road kledij als indrukwekkend resultaat. Deze kledinglijn is van de hand van Italiaanse designer Fabrizio Ricupito. Deze man, die trouwens zelf een fanatiek motorcrosser is, verdiende zijn sporen in de motorbranche, maar ook daarbuiten als interieur designer. Reeds in 1993 maakte hij een design voor helmenproducent Boeri, later kwamen Clover, Nava, Tecnosel en zelfs Vertemati bij hem aankloppen.

Designer van de kledij Fabrizio Ricupito

De kleding die tijdens de afgelopen editie van de Eicma werd voorgesteld bestaat uit twee lijnen. De V9 en Th01, waarbij de V9 als een soort vintage kledij door het leven gaat, zeg maar old school looks met top of the bill technologie. Zo werd er veel tijd gestoken in het nastreven naar de perfecte pasvorm door het veelvuldig gebruiken van stretch en wel doordachte sluitsystemen, slijtvastheid door de juiste keuze van stoffen en leder en in het laten ‘ademen’  van de kledij door het plaatsen van systemen die verse lucht doorlaten, maar geen water binnenlaten. De V9-lijn is daarnaast uniek door de mogelijkheid van het combineren van de verschillende broeken en truitjes.

De Th01 is een pak moderner wat de looks betreft, maar benadert de V9-lijn wel erg dicht als het op de technologie aankomt. Waar de V9 broeken voorzien zijn van leder ter hoogte van de knieën krijgt de Th01 een ‘heavy duty’ kunststof. Beide reeksen hebben bijhorende handschoenen in verschillende kleurstellingen. Daarnaast is er ook een beperkte, maar erg knappe casual kledinglijn mee uitgebracht en werd er nog een windstopper ontwikkeld voor de doorrijders. Deze kan zowel op road als off-road vlak gebruikt worden. Momenteel wordt er stevig gewerkt aan enduro vesten en off-road bescherming.
Beide kledinglijnen zullen leverbaar zijn tegen eind februari, maar al vroeger te bewonderen bij invoerder en verdeler Motodeluxe. Meer informatie kan je bekomen op www.ricoo.it of bij Motodeluxe op +32 488 22 78 99.