Published On: 15 april 2010

Jean-François Goblet was de beste laaglander tijdens de eerste Enduro GP van het seizoen in Valverde del Camino. Hieronder vertelt de D’Ieteren Sport-Yamaha rijder zijn belevenissen tijdens het eerste EWC weekend.

“De GP van Spanje was wellicht de meeste intense GP die ik ooit gereden heb. Per ronde waren er vijf specials voorzien en dat is zelfs in het WK erg ongebruikelijk. Ook de verbindingsritten waren niet van de poes. De verbindingen gingen voor 100% over onverhard en de paden waren vaak erg technisch. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken waren de vooropgestelde tijdslimieten heel erg krap. Van zodra je bij de ravitaillering kwam moest je eigenlijk al terug vertrekken. Geen tijd om rustig te drinken of te eten, ook sleutelen zat er niet in. Alleen de motor voltanken, een snelle slok water en terug op pad!”

“De specials in Valverde del Camino waren echt schitterend. Er waren twee proeven in lijn. Allebei waren ze vrij lang en stelden ze de fysieke conditie van de rijders op proef. Er waren ook twee Xtreme proeven, waarvan er een heel moeilijk was. Daarin moesten we een beklimming zo’n 60 meter overbruggen op een ondergrond van een soort tegels in natuursteen. De crossproef was erg goed uitgezet en bovendien vlakbij de paddock. Het weekend begon eigenlijk slecht voor mij toen ik de motor doodremde tijdens de proloog op vrijdagavond.”

“Op zaterdagochtend maakte ik nog een paar zware fouten, omdat ik de motor nog niet echt goed kende. Naarmate de dag echter vorderde, boekte ik beetje bij beetje vooruitgang en begon ik er echt zin in te krijgen. Uiteindelijk sloot ik zaterdag af op de 14e plaats in E2.”

“Op zondagochtend had ik niet zo’n beste start met een erg matige crossproef, maar toch begon ik onmiddellijk daarna betere tijden te draaien. Ik kreeg de motor steeds beter onder de knie en amuseerde me als vanouds. Dat maakte dat ik als 8e aan de laatste ronde begon. Niettemin zouden twee fouten in de afsluitende Xtreme specials, mij kostbare seconden doen verliezen, waardoor ik als 11e finishte.”

“Ik ben alvast tevreden met deze openingswedstrijd van de EWC. Ik houd er een goed gevoel aan over. Ik rijd beide dagen probleemloos uit zonder enige panne, crash of ander oponthoud en boek telkens een plaats in de top 15. Ik weet nu dat ik nog sneller kan. Vraag me niet welk resultaat dat zal opleveren, maar ik popel  van ongeduld om aan de GP van Portugal te beginnen.”

Fotocredit: Lorquet/MXMag.be