Published On: 12 mei 2010

Een week nadat hij in Saint-Hubert in de fout ging en zo een zekere tweede plaats achter Cédric Cremer verloor, plaatste Jean-François Goblet tijdens de vierde ronde van het BK Enduro in Bilstain, het puntje terug op de i.  De Motocross Action-Yamaha rijder overvleugelde eens te meer zijn concurrente om uiteindelijk zijn derde overwinning van het seizoen binnen te halen met een vijftigtal seconden voorsprong op Kevin Gauniaux.

Nadat Cédric Cremer vooraan wegviel met koppelingsproblemen bezette Gauniaux de tweede plaats met zo’n 30 seconden voorsprong op Thierry Klutz. Gauniaux zou door de montage van een nieuwe koppeling een minuut moeten prijs geven. Michaël Vukcevic die zich op de trialpassages van het domein van Bilstain helemaal thuis voelde werd 5e voor gastheer Dany Crosset en Jérôme Martiny. De verrassende winnaar van de vorige ronde in Saint-Hubert, Wim Vanderheyden moest zich na problemen met de achterrem tevreden stellen met de 9e plaats achter Roel Verpoorten maar voor Arnaud Dermine.

De volgende wedstrijd van het BK Enduro vindt op 23 mei plaats in het Franse Rocroi.

Reacties

Jean-François Goblet  (Yamaha/MX Action) – Winnaar
“Na die fout van vorige week in Saint-Hubert, waar ik een tijdscontrole mistte, doet deze overwinning me goed. Na Saint-Hubert voelde ik me echt moe en ik heb mezelf dan ook verplicht om goed uit te rusten deze week. Ik reed trouwens maar een keer met de motor tijdens de afgelopen week. Toch heft die rustperiode haar vruchten afgewopren want ik ben erg tevreden van mijn wedstrijd vandaag.  Dit is een erg technische enduro  met een hoog wedstrijdritme en dus moest je een heel dag 100% geconcentreerd blijven om niet in de fout te gaan.”

Kevin Gauniaux (GasGas Belgique) – Tweede
“Ik had een geode dag. Ik reed goed, al durfde ik weleens snelheid met haast te verwarren, waardoor ik belangrijke seconden verloor ten opzichte van Jeff. Hoedanook hij steekt er gewoon bovenuit dit jaar. Ik denk dat hij moeilijk te kloppen zal zijn voor het kampioenschap. Niettemin denk ik dat hij tegen het einde van het seizoen weleens geklopt zal worden in de ene of andere wedstrijd.”

Thierry Klutz (Husqvarna) – Derde
“Dit was nog maar eens een erg mooie wedstrijd! Na de problemen met mijn motor van vorig weekend, kreeg ik tijdens de week een andere motor uitgeleend, waar ik me zeker mee uit de slag kon trekken. Ik geraak stilaan terug op dreef, maar ik besef dat de eerste twee plaatsen moeilijk haalbaar zullen zijn omdat Jean-François en Kevin gewoon heel snel zijn.”

Credit foto’s: Fdavid