Published On: 7 juni 2010

Marvin Musquin, Red Bull KTM (GP winnaar):
“Dit was mijn tot hiertoe beste weekend. Net als in Glen Helen had ik twee heel goede starts. Inhalen was hier moeilijk en dus was een goede start hier van levensbelang. Ik had veel vertrouwen in mezelf en de KTM. Hier voor m’n eigen fans en het Franse publiek winnen was perfect voor mij. Mijn goede starts dank ik aan mijn motor. Ik deed dit weekend weer een goede zaak voor het WK.”

Zach Osborne, Bike it Cosworth Yamaha (3e overall):
“Door in de eerste ronde te crashen, heb  ik het mezelf erg lastig gemaakt. Het verwonderde me dan ook dat ik toch nog op het podium stond.  Had het circuit er zo snel als gisteren bijgelegen was  dit echter niet het geval geweest.  Momenteel zit alles goed: de snelheid is er, ik ben in vorm en de motor loop fantastisch. Als alles klikt zoals nu, boek je ook goede resultaten. In de laatste ronde van de eerste manche kon ik wel niet de triple op de helling springen omdat ik bang was om op een gedubbelde rijder te landen. Ik wist ook niet dat Herlings zo dichtbij zat. Normaal gezien ben ik een vrij agressieve rijder en steek nu in uitstekende vorm wat me toeliet om in de tweede manche voortdurend aanvallend te rijden. Ik deed gewoon wat ik kon.”

Osborne is de man in vorm in de MX2 de voorbije weken.

Shaun Simpson, Red Bull KTM (4e overall):
“Op zaterdag lag het circuit er hard, snel en stoffig bij en werd ik vijfde in de kwalificatie. Met het oog op de manches van vandaag was dat een goede uitgangspositie. Na de regen van vannacht lag het circuit er moeilijk bij en was er maar een lijn. Ik had een grote crash samen met Ken Roczen. Het kostte me veel tijd en energie om terug in de wedstrijd te raken. Het was moeilijk maar uiteindelijk werd ik toch nog twaalfde. Ik reed goed, de snelheid was er ook en mijn rondetijden zaten op het niveau van die van de leiders. Na de start van reeks twee hing ik even aan de leiding maar Marvin ging me al vlug voorbij. Ik reed een vrij makkelijke race in manche twee. Ik had vandaag net als vele anderen een goede en een slechte reeks. Ik verloor dus niet te veel in de WK-stand, want ik sta nog steeds vijfde.

Arnaud Tonus, Teka Suzuki (6e overall):
“Het was een goede dag. Ik had een goed ritme en kon weer dicht bij de top 5 aanleunen, wat voor mij een goed resultaat is. In de eerste manche was het weer eens hectisch in de eerste bocht. Ik kwam er als 12e ongeveer uit maar daarna was het moeilijk om andere rijders in te halen. Een keer crashte ik samen met Paulin, toen we in een intens duel verwikkeld waren. Maar ik kon toch nog achtste worden. In de tweede reeks had ik een betere start en zat ik al vlug in de voorste gelederen dus liep alles wat makkelijker. Het was een goede reeks al werd ik naar het eind toe wat moe en kon Paulin me nog voorbij gaan.”

Jeffrey Herlings, Red Bull KTM (5e overall):
“Mijn eerste manche was erg goed. Ik hing na de start tweede achter Marvin en bleef daar voor het grootste gedeelte van de manche zitten. Naar het einde toe werd ik ingehaald door Osborne. Maar in de laatste bocht nam ik hem te grazen waardoor ik tweede werd. In de tweede manche had ik niet zo’n goede start.  Ik lag tiende maar kon terugkomen naar een derde plaats. Toen had ik een enorme crash. Ik zat onmiddellijk terug in het pak en moest me naar voor vechten. Op het eind kwam ik net een puntje tekort om op het podium te staan. Pech dus maar voor het kampioenschap ziet het er nog steeds goed uit. Ik ben sterk en de motor loopt goed. Mijn snelheid is er, we moeten gewoon hard blijven verder werken.”

Jeffrey Herlings kwam amper een puntje te kort voor het podium.

Gautier Paulin, Yamaha Monster Energy MX Team (8e overall):
“Ik had een slechte start in de eerste reeks, maar dat had ik volledig aan mezelf te danken. Het circuit was erg modderig. De modder bleef aan mijn laarzen hangen en begon  bij het landen door te wegen op het been dat ik eerder dit seizoen brak. Ik vertrouwde dat zaakje niet teveel. Daardoor begon ik fouten te maken en zou ik twee keer crashen. Een keer met Tonus en later toen ik hem in de laatste ronde terug wou pakken maar te snel op een wal inreed en erover ging. had a bad start in the first moto which was totally my fault. Spijtig want ik wou hier op het podium staan maar door dat resultaat was dat alvast niet mogelijk. Het resultaat zat vandaag niet mee voor mij maar ik reed als op training en kan gewoon met de motor spelen. Dat zit dus alvast goed.  Twee ronden voor het eind van reeks twee zette ik nog de snelste MX2 rondetijd neer. Als je dat kan na twee maanden blessureleed is je fitness best wel goed. In de komende weken ga ik er echt voor gaan. Ik wil zo snel mogelijk op het podium staan en GP’s winnen.”

Christophe Charlier, Yamaha Monster Gariboldi (9e overall):
“Ik ben blij dat ik op deze manier kan terugkomen na mijn handblessure. Ik hin lang vijfde tijdens de eerste reeks, maar toen crashte ik even en kwam Roelants me voorbij. Ik was goed weg in de tweede reeks maar ik zou in de eerste ronde al crashen waardoor ik ver achter lag. Ik concentreerde me er dan maar op om zoveel mogelijk rijders voorbij te gaan en was erg tevreden dat ik uiteindelijk nog als 11e over de finish ging. Mijn eerste thuis GP was leuk, het publiek moedigde mij elke ronde aan en dat is toch een speciale ervaring.”

Steven Frossard, Monster Energy CLS Kawasaki (10e overall):
“Het was een moeilijk weekend voor mij want ik had in beide reeksen een slechte start. Er was zand achter het starthek gelegd en dat was niet ideaal voor ons. Inhalen was moeilijk vandaag want na de storm van vaochtend was er eigenlijk op de meeste plaatsen maar één lijn. Ik trok vrij snel door naar de vierde plaats maar kon geen geschikte plaats vinden om Herlings in te halen. Uiteindelijk begon ik zijn ritme te rijden. De tweede start was een stuk slechter en toen crashte ik nog bij het doorkomen na de eerste ronde. Zo werd ik 27e, ik had mijn duim terug geblesseerd maar kon toch nog naar een 14e plaats rijden.”

Kullas herstelde zich goed van zijn hersenschudding in Glen Helen.

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi (11e overall):
“Ik ben erg tevreden over dit weekend want ik verliet Amerika met een lichte hersenschudding nadat die brug (doelt op de Red Bull boog) op mij was gevallen. Ik was een hele week moe en kon me op zaterdag amper concentreren, maar vandaag kwam alles goed. Na een nachtje goede slaap had ik vandaag ook een beter gevoel op de motor. Ik had twee goede starts, telkens in de top tien en reed intelligente races.  Uiteindelijk werd ik 11e overall waar ik tevreden mee ben. Nu ga ik een weekje rusten en me voorbereiden om 100% te zijn in Duitsland.”

Ken Roczen, Teka Suzuki (12e overall):
“Ik ben teleurgesteld want ik had weer maar eens pech. In de tweede reeks botste ik met een gedubbelde rijder waarvan ik dacht dat hij mij zou doorlaten. Maar toen veranderde hij van spoor en klapte hij tegen mij aan. In de eerste reeks wou ik Shaun Simpson voorbij gaan en koos ik boven op de helling voor het buitenspoor, helaas kwamen die twee sporen samen in een geul en reden we daar tegen mekaar op. Ik moest mijn rug wat stretchen maar ik had geluk dat het niets ergers was. Volgend weekend hebben we een wedstrijd voor het Duits kampioenschap en daarna gaat het richting Teutschenthal.”

Jeremy Van Horebeek, Monster Energy CLS Kawasaki (14e overall):
“Mijn resultaten frustreren mij enorm. Ik sta niet waar ik zou willen staan en we zullen hard aan mijn starts moeten werken. Die moeten gewoon beter en daar moeten we ons op concentreren voor we aan de volgende GP’s beginnen. Ik heb dit seizoen al veel te veel punten laten liggen. Ik ging in beide reeksen tegen de grond en terugkomen was niet makkelijk omdat het circuit eigenlijk maar een lijn had.”

De starts waren weer problematisch voor ‘The Jerre’.

Jake Nicholls, HM Plant Red Bull KTM UK (15e overall):
“Vandaag had toch wel iets van een nachtmerrie. Het begon eigenlijk al op zaterdag toen ik problemen had met mijn afstellingen en crashte in de kwalificatierace. In de warm-up leek het ineens een stuk beter te gaan. Het circuit lag er helemaal anders bij na de regen. Ik hing 11e en was op weg om plaatsen goed te maken toen mijn voorwiel wegbrak in dezelfde bocht als waar ik op zaterdag gecrashed was. Het was een vrije harde val en ik bezeerde mijn been erbij. De motor stond wat krom maar ik kon toch nog vijftiende worden. In de tweede reeks had ik een verschrikkelijk slechte start maar ik kon me toch naar een negende plaats knokken. Met nog vijf minuten te gaan werd ik door Maddii onderuit gereden. Ik was al twee lussen lang naar hem aan het reopen om me door te laten, maar hij ging niet uit de weg. Even leek het erop dat hij naar de kant week in een bocht. Ik ging hem voorbij maar toen sneed hij terug naar binnen en raakte mijn voorwiel. Ik werd toch nog dertiende en reed naar het einde toe nog mijn snelste ronde. Mijn rijden was goed, maar het zat me vandaag niet mee.”

Credit foto’s: CDS, Ray Archer, Massimo Zanzani