Published On: 20 september 2010

Steve Ramon, Rockstar-Teka-Suzuki (tweede, Belgisch kampioen) “Ik ben heel blij met deze titel, zeker omdat het dit jaar een sterk Belgische kampioenschap was met mooie wedstrijden en veel toprijders. Na de warmup vanmorgen zag ik het niet echt zitten. Het parcours lag er heel moeilijk en zelfs gevaarlijk bij. De onderhoudswerken aan het circuit waren echter een slimme beslissing van de club. In de eerste manche ging het rijden goed. Ik kon winnen en zo was ik ook al zeker van de titel. In de tweede manche ben ik in het begin wel meegegaan, daarna ging ik twee keer in de fout. Kleine foutjes weliswaar, maar het was niet het moment om nog grote risico’s te nemen. Je moest echt geconcentreerd blijven, overal. Er was niet echt een plaats waar je het wat kalmer aan kon doen.”

Davide Guarneri, LS Motors-Honda (dagwinnaar, derde in de eindstand ) “Vanmorgen had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan! Er lagen heel diepe sporen zodat het soms wel enduro leek. Het was best moeilijk om vlot rond te komen. Gelukkig hebben ze dan wat aan de baan gewerkt. Mijn starts waren niet geweldig, maar ik had wel de goede lijnen te pakken. Ik was vandaag echt de snelste, het is een geweldig gevoel om zo het seizoen af te sluiten. Het is ook een beetje een trieste dag omdat ik afscheid neem van LS Motors-Honda. We hebben er samen een mooi seizoen van gemaakt. Ik wil dan ook zeker Steven Lettani, Marnicq Bervoets en alle andere mensen in het team bedanken.”

Ken De Dycker verzorgde de show in Mont-Saint-Guibert, maar ook kersvers Belgisch kampioen Steve Ramon liet zich niet kennen!

Ken De Dycker, Ricci Racing Yamaha (derde, zesde in de eindstand) “Het ging wel redelijk goed hoewel het circuit er niet zo denderend bij lag. En ik denk dat ook het publiek zich goed heeft geamuseerd! Ik had enkele goede lijnen waar ik duidelijk sneller was. In de eerste manche moest ik op het einde wat gas terugnemen omdat mijn schakelpook verbogen was. Ook de tweede reeks ging goed, ik werd tweede na Guarneri. Pijn doet mijn schouder niet meer al moet ik nowg wel terug wat kracht winnen. In ieder geval is het tof om het BK en mijn seizoen met Yamaha nog positief te kunnen afsluiten met een podiumplaats. Ik kijk er nu naar uit om er in te vliegen met LS Motors-Honda.”

Tanel Leok (vierde, Belgisch vice-kampioen)
“Toch nog die titel pakken was sowieso bijna onmogelijk daarvoor had Ramon teveel voorsprong. Het was oké, maar meer dan die vierde plaats zat er niet in.  De vermoeidheid van de laatste weken eiste helaas zijn tol. Ik wilde er nog helemaal voor gaan, alleen kwam ik niet verder dan goede wil! Fysiek ging het nog wel, maar vandaag viel ik vooral mentaal door de mand. Om hier hard te rijden moest je heel geconcentreerd zijn, die focus kon ik niet opbrengen waardoor ik teveel fouten maakte. Ik ben dringend aan rust toe. Deze week ga ik het kalm aan doen om er tijdens de Red Bull MX of Nations nog eens in te vliegen met Team Estland.”