Published On: 11 oktober 2010

Jeremy Delincé, Team Belgium Coupe (1-1, individueel winnaar): “Ik had telkens een goede start en kon van in het begin leiden. Daarna kon ik een voorsprong uitbouwen en aan mijn eigen tempo rijden. Door die voorsprong kon ik rustig mijn wedstrijd indelen en me goed concentreren op mijn lijnen. Ik ben heel tevreden met mijn eigen prestatie en de overwinning van het team. Een revanche voor Markelo zou ik het niet noemen want we hadden niet het team om in het zand te winnen, maar hier hebben we onze favorietenrol wel waargemaakt.”

Met een derde plaats individueel had CKK een geslaagd weekend.

Ceriel Klein Kromhof, Team Nederland Coupe (6-3): “Op zaterdag had ik wat last van pijnlijke onderarmen, maar tijdens de races ging het beter nadat we de vering wat hadden aangepast. In de eerste reeks miste ik mijn start, ik kon wel snel terugkeren naar de zesde plaats. Ondertussen was er al wel een kloof ontstaan voor me daarom reed ik gewoon uit als zesde. Mijn start was beter in de tweede manche. Ik kwam als vierde uit de eerste bocht, kon oprukken naar drie en kwam tot op vier seconden van Steve Lenoir. Individueel werd ik derde en met het Nederlands team tweede daarmee mogen we toch tevreden zijn.”

Kevin Wouts, Team Belgium Coupe (4-15): “Ik ben heel blij met onze collectieve overwinning, zelf kan ik echter niet tevreden zijn. De eerste reeks was niet echt slecht, maar ver van goed. Ik kreeg het goede ritme maar niet te pakken, er had dus zeker meer ingezeten dan die vierde plaats. In de tweede manche begon ik met veel goesting. Zeker omdat ik in de start bij de eerste vijf zat. In de eerste ronde maakte ik een kleine fout. Ik geraakte echter niet zomaar weg! Eerst dacht ik dat het aan de koppeling lag, maar uiteindelijk bleek de versnellingsbak kapot. Zo heb ik dan de hele reeks in derde gereden. Het rijden was beter dan de eerste manche, en met die vijftiende plaats heb ik er nog het maximum uitgehaald. Echt balen, want vorig jaar had ik ook al eens een kapotte motor in Angreau.”

Micha Boy De Waal, Team Nederland 85cc (1-1, individueel winnaar): “Ik ben blij met de afloop van het weekend. Individueel winnen en winnen met het Nederlandse team, beter kan niet! Persoonlijk was het ook heel fijn om me te herpakken na de kwalificaties op zaterdag. Ik werd derde maar het verschil met Brent Van Doninck was te groot. Op zondag kon ik twee keer goed mijn ding doen. Vooral in de tweede manche was het wel knokken met Van Doninck, maar mijn tempo lag wat hoger dan dat van hem. Zondag wil in Harfsen graag de Nederlandse titel nog pakken. Het verschil met Brian Bogers is twee puntjes, ik ben dan ook heel gemotiveerd om er tegenaan te gaan!”

Nick Triest reed een knappe tweede reeks.

Nick Triest, Team Belgium Coupe (9-1): “Druk om weer te winnen na vorig jaar hadden we eigenlijk niet. We wilden natuurlijk wel als team winnen. Ik had graag ook individueel gewonnen. Jeremy was natuurlijk wel heel sterk en ik had na een aanrijding in de eerste start in de eerste reeks problemen met mijn voorrem. Dan heb ik de hele reeks zonder voorrem gereden. Gelukkig heb ik dan in de laatste reeks mijn revanche kunnen nemen. Zonder veel fouten te maken, heb ik gemakkelijk gewonnen.”

Brent Van Doninck, Team België 85cc (2-2): “In de eerste reeks was ik al snel moe en moest ik Micha Boy (De Waal) voorbij laten gaan. De tweede manche was al veel beter, ook al had ik niet zo’n goede start. Ik ben Bogers voorbij gegaan, twee keer ben ik De Waal gepasseerd, maar hij is heel sterk vandaag ook conditioneel. Daarna heb ik de reeks gecontroleerd uitgereden als tweede. Met die tweede reeks was ik toch nog tevreden.”

Glenn Coldenhoff, Team Nederland Coupe (7-3): “Het weekend is op zich niet verkeerd verlopen, als team kwamen we jammer genoeg wat te kort op België. De eerste manche was voor mij niet zo goed, maar die tweede manche was gewoon super. Ik lag tweede en dan viel ik, maar dan ben ik ongeveer van vijftien toch  naar drie gereden.”

Steven Lenoir, Team Frankrijk Coupe (4-2): “Behalve wat probleempjes met de motor op zaterdag is alles uitstekend verlopen toch zette ik nog de tweede tijd neer in de kwalificaties. In de eerste manche had ik een goede start en hing ik vierde. Er had misschien wat meer ingezeten, maar het ging overal snel en je moest echt uitkijken waar je kon inhalen. Voor de start van de tweede reeks werd ik verrast door het starthek. Ik kon terugkomen naar de tweede plaats achter Triest. Het lukte me ook wel om terrein goed te maken op hem tot ik de vermoeidheid begon te voelen. Maar ik heb me wel goed geamuseerd en Angreau is een schitterend circuit.”

Yannick Heylen, Team België 85cc (3-4): “We hebben goed ons best gedaan als team en zelf kan ik met een goed gevoel terugkijken. Op zaterdag ging ik het ook al boven verwachtingen, want ik werd vijfde in de kwalificaties terwijl ik eerst op een top-10 plaats had gemikt. Zondag was dan de kers op de taart met een derde en vierde plaats. Dat had ik zelf voor af nooit durven hopen dat ik individueel derde zou worden! Vorig jaar reed ik ook in Angreau, maar dan met team Vlaanderen. Dat was niet zo’n succes, het was dus leuk om mijn revanche te nemen! Vroeger voelde ik me meer een zandrijder, nu vind ik steeds meer mijn draai op het harde.”

Donny Bastemeijer (#42) in duel met de sterke Zweed Fredrik Noren (#8).

Donny Bastemeijer, Team Nederland Coupe (13-10): “De tijdstraining was flink tegen gevallen op zaterdag want ik was pas 25ste. Voor zondag heb ik me dan opgepept en van ’s morgens zat het gevoel eigenlijk oké. In de eerste manche was ik weg rond de 20ste plaats, dan ben ik naar 11 gekomen. Aan het eind moest ik nog twee man laten passeren. De tweede manche was gelijkaardig, de start was opnieuw niet zo goed rond 20, ik kwam weer naar 11 toe. Dan ben ik even gevallen en ik kwam binnen als 10de. Ik ben best tevreden, vooral omdat ik lange tijd niet op zulke banen heb gereden. Het gaf ook gewoon een kick om er bij te zijn met het Nederlandse team want ik heb een moeilijk seizoen gekend, zelfs een tijd niet gereden. Dit was een goede voorbereiding voor Harfsen, volgend weekend daar wil ik er nog eens vol voor gaan.”

Luca Nijenhuis, Team Nederland 85cc (6-6): “Het was een vreemd weekend, ik heb genoten van de mooie baan en van het circuit en ook het rijden ging lekker. Qua resultaten had er wel meer ingezeten, maar gelukkig hebben we nog als team gewonnen. Ik moest telkens van start met een slechte plaats aan het hek. Vanop de 30ste plaats moest ik inhalen. In de eerste race werd ik zo zesde en in de tweede reeks was het bijna net hetzelfde. Na de start zat ik 27ste, maar ik kon weer terug komen naar zes.”

Daymond Martens, Team België 85cc (13-11): “Bwaah, het was een redelijk dag, maar echt super was het ook niet. Ik had twee slechte starts, ook het inhalen wilde in de eerste manche niet zo goed lukken. In de tweede manche heb ik wat agressiever gereden na mijn slechte start. Dat is aardig gelukt vanop de 24ste plaats ben ik nog naar de 11de plaats gekomen. Er had zeker meer ingezeten, maar zo’n weekend rijden met een team was wel leuk. De sfeer was goed en het was een toffe ervaring.”

Credit foto’s: Michel Hennebert, Plan-B