Published On: 6 januari 2011

Ons bericht van vorige week dat een nieuwe operatie voor Marc de Reuver aankondigde was ongetwijfeld even schrikken voor de fans van de nr. 14. Gelukkig gaat het al een stuk beter met de flamboyantste crosser van de Benelux. Toen we hem vanmiddag opbelden had de Van Beers Yamaha rijder zelfs goed nieuws voor ons.

“Bij de operatie  van vorige week is er nog een stukje bot weggenomen.Ik kom trouwens net terug vanuit het ziekenhuis in Herentals, waar ze vandaag de hechtingen van de operatie hebben verwijderd.  Dat betekent dat ik vanaf nu terug kan beginnen met fysieke training. Toch niet onbelangrijk nu iedereen volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit” vertelde Marc ons.
De motortraining moet voorlopig nog even wachten. Zoals het er nu naar uitziet kan de Reuver pas in februari terug op zijn YZ450F stappen. “Maar het is heel belangrijk dat ik dit gewoon goed laat helen. Ik heb de afgelopen jaren al iets te vaak een ziekenhuis van binnen gezien” zegt Marc.
Het gebrek aan motortraining is zeker een handicap. Al heeft de Reuver toch al eerder op de Yamaha gezeten. “Ja, ik heb al met de Yamaha getraind. Maar dat was minimaal. Vlak na de laatste ONK-wedstrijd in Harfsen, maakte ik kennis met de Van Beers Yamaha. En in december heb ik er in Spanje meegetraind, maar daar ben ik er hard afgegaan” preciseert de Reuver.
Hoe vult een geblesseerde topcrosser dan zijn dagen? “Veel TV kijken uiteraard” grinnikt Marc. “Ik zat net naar South Park te kijken toen je me belde.” En wat vindt de Reuver van de sportactualiteit? “De Dakar volg ik absoluut niet. Ik vind het gewoon niks, waarom weet ik niet, maar het spreekt me gewoon niet aan.”  En wat denkt de Reuver over het nakende AMA Supercross-seizoen. Aan de reactie aan de andere kant van de lijn merken we meteen dat het Supercross hem wel kan bekoren. “Ja, daar kijk ik natuurlijk wel naar uit, welke motorcrossfan niet?” vraagt Marc zich af. “Of ik een favoriet voor de titel heb? Mmm, toch wel Bubba denk ik. Al moet ik wel toegeven dat het al heel lang stil is rond James Stewart. Maar dat is met sommige GP-rijders net zo, van Desalle heeft deze winter ook niemand wat gehoord” besluit de Reuver.

Foto Credit: CDS Images