Published On: 16 april 2011

De FIM maakte pas de deelnemerslijsten voor de Nederlandse GP in Vlakenswaard, op bekijk de deelnemers in de MX1 en MX2 hier. Van Nederlandse zijde treden in de MX1 naast de vaste GP-deelnemers Marc de Reuver (Lommel) en Herjan Brakke (Staphorst) Rob van Vijfeijken (Deurne) en Bas Verhoeven (Best) aan. Beiden hebben in voorgaande jaren al aan diverse GP’s deelgenomen, zodat ze over veel internationale ervaring beschikken. WK-punten behalen behoort voor hen zeer zeker tot de mogelijkheden. Sterker nog, daar mag op worden gerekend.

In de MX2 krijgen de drie vaste Nederlanders Jeffrey Herlings (Elsendorp), Glenn Coldenhoff (Heesch) en Mike Kras (Fijnaart) gezelschap van Jeffrey Meurs (Bergschenhoek). Meurs behaalde afgelopen jaar in de GP van Lierop zijn eerste WK-punt. Hopelijk zal hij er in Valkenswaard in slagen zijn puntenbuit  te vergroten.

In de klasse van de Veteranen (waarvoor een minimum leeftijd geldt van 40 jaar) zijn de bekendste deelnemers meervoudig wereldkampioen bij de Veteranen Mats Nilsson uit Zweden en de Nieuw-Zeelander Darryll King, die vele jaren een hoofdrol speelde in de GP’s 500cc. Zes Nederlanders staan er op de deelnemerslijst: Koos Dijkstra, Peter Bergsma, Patrick Schellekens, Jan Postema, Erwin Hendrickx en Klaas Hofstede. Hendrickx deed het vorig jaar erg goed in deze klasse. Hofstede reed een prima race in Lierop. De Veteranen rijden hun beide manches op zondag 24 april, de MX1 en MX2 strijden op maandag 25 april om de felbegeerde WK-punten.

Credit foto: CDS