Published On: 6 mei 2011

Het Belgisch kampioenschap Enduro maakt zich op voor de eerste uitstap naar Frankrijk van dit seizoen. Met de resultaten van de Enduro van Saint-Hubert nog hangende (De BMB heeft daaromtrent nog niet gecommuniceerd) kennen we ook niet de eigenlijke standen in het BK. Een ding is zeker, sportief zal de wedstrijd in Buzancy  hoogstaand zijn.

Het belooft alvast druk te worden in de dichtbeboste omgeving van het piepkleine Buzancy, want naast het BK telt de wedstrijd ook mee voor het Zwitsers kampioenschap en de kampioenschappen van zes Franse regio’s.

Hier lacht Smetske nog, maar zal hij daar zondagavond ook nog een reden toe hebben?

Hier lacht Smetske nog, maar zal hij daar zondagavond ook nog een reden toe hebben?

Het BK werd dit jaar aanzienlijk versterkt door de komst van Cédric Melotte. In Buzancy wordt daar nog een grote naam aan toegevoegd: Joël Smets. De vijfvoudige wereldkampioen motorcross werkt dit jaar twee BK-wedstrijden af en Buzancy is er daar alvast een van. In de Franse Ardennen zal de Desselnaar op een Husqvarna TE 449 van Benelux-importeur MotoMondo uitkomen. Smets maakte in 2003 al eens kennis met het BK toen hij de Enduro van Gembloux reed en meteen op zijn naam zette.

Dit keer zou dat wel eens minder makkelijk kunnen worden voor Smetske, die het in de E2-klasse opneemt tegen collega crossers Bob Van Looveren en Christophe Descamps. De zwaarste tegenstand komt allicht van  Jean-François Goblet. In de E1 en E3 gelden Roel Verpoorten en Wim Vanderheyden als favorieten.

In de Franse Ardennen moeten de Inters drie ronden van 100 km afwerken. Elke ronde telt 2 specials en dus is er voldoende gelegenheid om daar het verschil te maken. Buzancy ligt op zo’n 220 km van Brussel.

Foto Credit: FDavid.be, CDS Images