Published On: 11 juli 2011

Winnaar Ken Roczen, Red Bull-Teka-KTM (1-3)
“Eerlijk gezegd was ik heel blij als de race er op zat omdat ik dit weekend ziek was. Maar het was fantastisch om weer te winnen voor mijn thuispubliek en al die mensen uit hun dak te zien gaan. In de eerste manche kon ik goed controleren, ik wist dat Herlings zich spaarde voor de tweede manche maar dat heb ik zelf ook gedaan. Spijtig genoeg gleed ik weg op die lange bocht bovenaan. Daardoor viel ik ver terug, maar ik kon goed terug komen.”

Tweede, Gautier Paulin, Monster Energy-Yamaha (4-1)
“Eindelijk heb ik mijn eerste manche gewonnen! En ik had het absoluut  hier niet verwacht, want het was een moeilijk weekend en tijdens de kwalificatie race reed ik heel nerveus. Het team heeft geweldig werk geleverd  in de balans van de motor en de vering. Daar heb ik van kunnen profiteren op zondag. In de eerste manche maakte ik een grote fout toen ik met mijn voetsteun de grond raakte bij een scrub. Ik  ging bijna over kop, maar wist me toch nog te herstellen! Ik had een geweldige start in de tweede manche en pakte de leiding na Ken zijn fout. Dit was mijn kans om te winnen, ik pushte daarom extra hard. We zijn tweede op het podium en de eerste drie, vier rijders zijn heel sterk, maar we blijven keihard werken.”

Derde, Tommy Searle, Monster Energy-Pro Circuit-CLS- Kawasaki (3-2)
“Meestal duurt het even voordat ik mijn ritme vind en dat was ook nu het geval in de eerste race. Ook al kwam ik snel op de derde plaats, tegen dan waren Roczen en Herlings ver weg. Ik was een beetje ontgoocheld door de tweede race, want mijn snelheid was goed alleen verloor ik veel tijd doordat Jeffrey Herlings vlak voor mij een fout maakte. Ik kon er niets aan doen behalve wachten, daardoor was pas 17de. Toch reed ik heel goed, het was mijn beste race in lange tijd en ik voelde me goed op de motor. Deze baan is niet echt mijn favoriet daarom ben ik heel blij dat ik hier wel op het podium sta.”