Published On: 26 oktober 2011

In 1991 wilden een aantal Franse zakenmannen  de Supercross van Bercy naar de kroon steken. Men pakte de zaken groots aan en boekte het ‘Parc des Princes‘. Op dat moment nog steeds de thuishaven van ‘Les Bleus’. De promotors voerden een monstercampagne met radio- en tv-spots en advertenties in magazines voor het ‘bredere publiek’.  De finale zou live te zien zijn op de Franse commerciële zender ‘La 5‘. Dé publiekstrekker van de wedstrijd zou niemand minder dan Jean-Michel Bayle worden. Bayle had zich immers eerder dat jaar van de AMA Supercross-titel verzekerd.

Op zaterdagavond 7 september 1991 verzamelde het kruim van de Franse motorcross plus een aantal Amerikaanse en Europese toppers in het grootste stadion van de lichtstad. Onder hen ook twee jonge Belgen: kersvers wereldkampioen 125cc Stefan Everts en BMB Beloften-kampioen Jaimy Scevenels.
Hieronder kan je in twee delen het verslag van de finale volgen.


Uitslag Supercross Parc des Princes 1991:
1. Jean-Michel Bayle   FRA    Honda
2. Stefan Everts              BEL    Suzuki
3. Dean Matson              USA   Suzuki
4. Larry Ward USA   Suzuki
5. Doug Dubach USA   Yamaha
In 1992 kwam er een tweede editie van de ‘SX du Parc’ daarna verdween de wedstrijd echter van de kalender. De commerciële zender ‘La 5’ verging het niet beter. Die ging in de lente van 1992 op de fles.
Foto: Archief MXMag.be