Published On: 25 maart 2012

De leiders in het ONK gingen op hun elan verder tijdens de 4de manche vandaag in het zonovergoten Mill. Jeffrey Herlings won de twee MX2 reeksen in de MX2 voor de Belgen Van Horebeek (2-2) en Roelants (3-3). Ook in de MX1 zaten dezelfde namen een hele dag voorin. Evgeny Bobryshev haalde het twee keer voor Kevin Strijbos. De Regelmatige Matiss Karro (9-4) haalde voor het eerst mooi het podium. Voor Ken De Dycker werd Mill een race om vlug te vergeten, hij moest genoegen nemen met een derde plaats in de tweede reeks.

Start eerste manche MX2, met #45 Nicholls voor #34 Roelants en #25 Coldenhoff!

De laatsten zullen de eerste zijn!

Jeffrey Herlings was te laat in de ‘waiting-zone’ waardoor kon hij niet vanop de beste plaats kon starten. Veel verschil maakte het niet want in no time zat the Bullet toch op kop! Zienderogen rijdt de KTM fabrieksrijder de concurrentie alweer in de vernieling. Aan de finish komt hij weer bijna aan een minuut voorsprong. Roelants moet zich eerst van kopstarter Nicholls ontdoen om de 3de plek in te pikken, maar ondanks een spannende eindspurt moet JR buigen voor The Jerre. Glenn Coldenhoff viel toen hij vierde lag. Veteraan Erik Eggens wordt vijfde, de jonge Van Doninck steekt de neus aan het venster met een 8ste plek.

Weer een KTM kopstart, deze keer Van Horebeek, en ook nu neemt Elsendorpenaar Herlings snel het commando over.  Gastrijder Tonus doet het lang niet onaardig op de tweede plaats, maar moet na enkele ronden dan toch passen voor Vanhorebeek en Roelants voorbij. De voorsprong van Herlings is na afloop vergelijkbaar met wat hij in de eerste race bij elkaar reed. Yamaha fabrieksrijder Charlier  wordt vijfde voor Petar Petrov. In de  tussenstand van het ONK MX2 heeft Jeffrey Herlings nu al een voorsprong van 23 punten uitgebouwd op Joel Roelants, Jeremy Vanhorebeek is derde op 42 punten. Glenn Coldenhoff is nu vierde.

Afgaande op zijn ONK prestaties is ‘Bobby’ een grote favoriet voor de GP in Valkenswaard!

MX2 Race 1
1. Jeffrey Herlings, 
2. Jeremy Vanhorebeek, 3. Joël Roelants, 
4. Jake Nicholls, 5. Erik Eggens, 6. Jordi Tixier, 7. Petar Petrov, 
8. Brent Vandoninck, 9. Glenn Coldenhoff, 10. Kalle Olsson

MX2 Race 2
1. Jeffrey Herlings, 2. Jeremy Vanhorebeek, 3. Joël Roelants, 
4. Arnaud Tonus, 5. Christophe Charlier, 
6. Petar Petrov, 
7. Jordi Tixier, 8. Erik Eggens, 9. Glenn Coldenhoff, 10. Jake Nicholls

Bobryshev niet te stoppen!

Paulin pakt de holeshot in de eerste manche, hij krijgt Strijbos, Bobryshev en Schiffer achter zich aan. Als Bobryshev de leiding overneemt slaat hij snel een kloof. In de vierde ronden pakt Strijbos de tweede plek over van Paulin. De Dycker was al vroeg stil gevallen, verliest veel plaatsen en komt terug naar de derde positie. In duel met Paulin beschadigt Keeno zijn radiator en moet opgeven. Strijbos profiteert van de aanvaring tussen GP21 en K9 en pikt zo de tweede plaats in.

Een beresterke Bobryshev doet zijn stunt in de tweede manche nog eens over. De Dycker start goed maar opnieuw valt hij stil en moet hij inde achtervolging vanop de 15de plaats. Ook Gonvalves krijgt af te rekenen met mechanische pech. De Portugese fabrieksrijder lag op dat moment 2de. De Dycker schudt een knappe remonte uit zijn mouw komt terug op Bobryshev en Strijbos maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Een sterke Karro verbaast met een 4de plaats voor Marcus Schiffer. Een regelmatige Herjan Brakke herhaalt zijn 7de plaats van de eerste manche.

MX1 Race 1
1. Evgeny Bobryshev, 2. Kevin Strijbos, 3. Gautier Paulin, 4. Shaun Simpson, 5. Rui Goncalves, 6. Marc De Reuver, 7. Herjan Brakke, 8. Gert Krestinov, 9. Matiss Karro, 10. Kim Lindstrom, DNF Ken De Dycker

MX1 Race 2
Evgeny Bobryshev, 2. Kevin Strijbos, 3. Ken De Dycker, 4. Matiss Karro, 5. Marcus Schiffer, 6. Gert Krestinov, 7. Herjan Brakke, 8. Marvin Van Daele, 9. Shaun Simpson, 10. Lukasz Lonka

Credit foto’s: MXFotoBerry