Categories: Slideshow

BK Supermoto start Lelystad

Het supermoto-seizoen is op paasdag van start gegaan op het Midland-circuit in het Nederlandse Lelystad. Door de samenwerking van BMB en KNMV is op dit prachtige circuit de eerste wedstrijd van de Belgian Supermoto Cup verreden. Liefst 36 licentiehouders SM Open boden zich aan voor deze eerste wedstrijd. En 8 prestiges schreven zich in voor de wedstrijd van het ONK. Toch een succes van Belgische zijde, omdat de meeste piloten een verplaatsing van meerdere honderden kilometers moesten maken!

Zaterdag kon volop getraind worden tijdens vrije oefensessies, kwestie van de laatste aanpassingen aan machine en piloot te doen. De start van de eerste reeks verliep wat chaotisch door een andere startprocedure dan in België, maar éénmaal van start werd hard geknokt op dit zeer snelle circuit. De eerste manche BSC werd een tweemanstrijd tussen Come Geenen en Michaël Lacroix. Beide piloten bleven de ganse manche in mekaars wiel rijden, Geenen won met 1-tiende seconde voorsprong ! Derde plaats voor Franc Chriss, toch al op 40 seconden.

De tweede manche werd weerom een strijd tussen dezelfde piloten. Door een vroegtijdig afvlaggen van de wedstrijd na een zeer harde klap van Jason Horward tegen een betonnen muur, werd ditmaal Michaël Lacroix winnaar voor Come Geenen. Derde werd Sylvain Joly afgevlagd en deze 3 piloten mochten dan ook een prachtige trofee in ontvangst nemen voor hun eindklassement. Verrassing bij de prestiges. Marc Fraikin, meervoudig belgisch kampioen, had na het stoppen van sponsor Luckey-team, de helm aan de wilgen gehangen. Maar hij doet er toch nog een jaartje bij. Tijdens de eerste reeks ONK reed Fraikin lang op kop, maar door gebrek aan wedstrijdritme moest hij op het einde van de wedstrijd Devon Vermeulen voorlaten met een verschil van 0,8 seconden. Maik Voorwinden, regerend Nederlands kampioen, werd derde.

Met Sebastien Soyeurt, Thomas Decaigny en Jean-Marc Gaillard eindigden nog 3 belgen in de top 10. De tweede reeks ONK werd afgelast, enerzijds door gebrek aan tijd wegens het spijtige ongeval van Jason, maar ook omdat de organisatie om 18 uur moest eindigen op bevel van de lokale autoriteiten. Volgende afspraak BSC is op 29 april in Zelhem, maar eerst is er nog de eerste wedstrijd BK in Chimay op 22 april 2012.

Tekst: Leslie Beys
Foto: Devonvermeulen.com

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

9 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

12 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

19 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

20 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

23 uur ago