Published On: 30 april 2012

Christophe Pourcel bezorgde z’n nieuwbakken CP 377 Monster Energy Kawasaki Pro Circuit-team in Fermo een eerste GP-zege. Broer Sébastien verging het minder goed in Italië. Hieronder lees je wat de Pourcels over hun Italiaanse GP te zeggen hadden.

Christophe Pourcel, winnaar GP van Italië MX1  (1-2) – WK-stand: 3e met 106 punten:

“Toen we hier in Italië aankwamen was ik al zelfzeker. Na vorig weekend in Bulgarije hadden we de motorfiets goed afgesteld en dat maakte dat ik me onmiddellijk thuis voelde op dit circuit. M’n Kawasaki hielp me twee keer goed te starten en ik won de eerste manche na een opwindend duel met Gautier Paulin.  In de tweede manche hing ik comfortabel op de tweede plaats en ik was optimistisch dat ik die race ook kon winnen. Maar enkele ronden voor het einde kreeg ik een steen op m’n neus. Het bloed liep over m’n gezicht en dus besloot ik dat het beter was om tevreden te zijn met die tweede plaats want zelfs daarmee zou ik de GP winnen. We zijn een jong team en het was fantastisch om na Bulgarije waar we ons potentieel toonden te bevestigen met een zege in onze derde GP.”

Sébastien Pourcel, 27e in de GP van Italië MX1 (DNF-DNF) – WK-stand: 18e met 24 punten:

“Op zaterdag had ik een goed gevoel. Het was geweldig om me als vijfde te kunnen kwalificeren.  De start van de eerste manche was echter niet zo goed.In de openingsronde kreeg ik zelfs een steen op m’n neus. Ik verloor veel bloed en moest uiteindelijk opgeven. In de tweede manche voelde ik me na een paar ronden al moe. Misschien had dat te maken met het incident in de eerste manche. In plaats van verder te rijden en risico’s te nemen koos ik ervoor om terug binnen te rijden.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez