Published On: 4 juli 2012

Dé seizoensrevelatie in het WK MX2 is allicht Dylan Ferrandis. De getalenteerde jonge Fransman won vorig jaar het EK MX2 en bleef in het tussenseizoen trouw aan het Rockstar Bud Racing Kawasaki-team. In Bastogne viel z’n spectaculaire stijl ons al op en in Uddevalla zat hij er vooraan telkens meteen bij. Met een vierde en een derde plaats in de manches deed hij het beter dan de MX2-Belgen en mocht hij mee op het podium van de GP.  Ferrandis klonk na afloop dan ook enthousiast.

Maar Ferrandis was toch ook verrast door z’n eigen prestaties. “Eigenlijk had ik hier niet verwacht om op het podium te staan. Het circuit lag er vrij zwaar bij na de regen en ik voelde me daardoor niet zo comfortabel als anders” stak Ferrandis van wal.

Het wedstrijdverloop zou de jonge Fransman echter een goed gevoel geven. “In beide manches kon ik de kopstart pakken en nét dat maakte het verschil. Het was goed om een paar ronden kopwerk te kunnen doen. Maar wanneer Searle, Van Horebeek en Herlings eraan kwamen heb ik niet aangedrongen. Die gasten strijden namelijk voor de titel” deed de Rockstar Bud Racing Kawasaki-rijder het relaas van de manches.

Het is geweldig om hier op het podium te staan. Zeker ook omdat ik me nog geen maand geleden heb geblesseerd tijdens de Franse GP. Ik hoop tussen nu en het einde van de GP’s nog een paar top-5 klassementen te laten optekenen” besloot een zichtbaar tevreden Dylan Ferrandis.

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez