Published On: 15 augustus 2012

Joël Smets respecteerde de traditie en en maakte vanmiddag op de Keiheuvel in Balen zijn MX Of Nations selectie bekend.

De bondschoach koos voor Jeremy Van Horebeek (MX2), Clément Desalle (MX1) en Ken De Dycker (Open). Dit was ook de samenstelling waarvoor ook bijna de helft van onze lezers kozen in de mxmag poll! Proficiat aan de vele kenners dus.

Aangezien de Monster Energy MX of Nations op 29 en 30 september in Lommel plaats vindt, rijden de Belgen dit jaar een thuisrace.

Joël Smets: “Tegenover vorig jaar was het veel makkelijker om een sterk team samen te stellen. De keuze voor Clément, Ken en Jeremy was eigenlijk ook de mest logische. Iedereen van de geselecteerde rijders is erg gemotiveerd. En zo hoort het ook. De Olympische sfeer in gedachten moeten we gaan voor goud!

Uiteraard zijn de Amerikanen overal sterk, onafgezien van de omloop. Maar dit is een unieke kans voor ons. We rijden voor eigen publiek en gezien de leeftijdslimiet in de MX2 ws dit het laatste jaar dat we ee beroep konden doen op Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. Volgend jaar zullen we daar gedwongen zijn om voor jongere rijders te kiezen. Ik zeg niet dat het nu of nooit is maar we moeten er in geloven en voluit gaan. Eind september kunnen we op de Heeserbergen voor winst gaan. Go Belgium!”

Foto: CDS