Published On: 21 augustus 2012

Het Grand Prix circuit lag er perfect bij voor de GP van Engeland. Voor de rijders werd het zweten onder een blakende zon die reeds vanaf de vroege morgen van de partij was. Het startschot van de wedstrijden werd gegeven met een indrukwekkende parade van alle aanwezige rijders en dat waren er meer dan 300. Aangevoerd door Dave Thorpe volgden de rijders, groot en klein reden naast elkaar op het circuit, prachtig om te zien. Tijdens de warm-up behaalde José een 15de tijd en Priit werd 23ste.

Eerste reeks MX2

José kwam niet goed weg en bij de eerste doortocht reed hij op een 12de plaats voor Banks en achter Tonus. In de derde ronde verloor hij twee posities toen Van Horebeek en Banks hem voorbij gingen. José kon niet onmiddellijk terugslaan en bleef enkele ronden op de 14de plaats hangen. In de 7de ronde slaagde hij erin Leib van de 13de plaats te verdringen. Drie ronden voor het einde klom José nog één plaats toen hij Banks versloeg voor de 12de plaats. Uiteindelijk werd de Diga Racing rijder 12de voor Banks en achter Lieber.

Priit kwam als 24ste uit de start maar verloor 1 plaats tijdens de tweede ronde. In de derde ronde ging het even mis en de Est werd gedwongen zijn inhaalrace verder te zetten vanaf plaats 28. Priit kon al snel terug opklimmen naar plaats 25 maar kwam toen in de problemen en werd tot opgave gedwongen.

Tweede reeks MX2

José startte goed aan het hek maar werd onmiddellijk ingesloten in het pak en verloor veel plaatsen. Nog in de eerste ronde kon hij de situatie rechtzetten en bij de eerste doortocht zat hij op plaats 8. achter Ferrandis en voor Lieber. In ronde twee klom hij naar positie 7 maar één ronde later verloor hij het duel met Tonus en viel terug naar 8. Tijdens de 5de ronde kwamen de Fransmannen Teillet enTixier langszij. Twee ronden verder verloor hij de strijd met Larsen en kwam zo als 11de door voor Coldenhoff. Naar het einde van de wedstrijd kon José terugkomen naar plaats 9 toen hij eerste Larsen en nadien Tixier terug voorbijging maar dan kwam hij in de problemen en zakte terug naar plaats 14. José kwam als 14de over de finish voor Getteman en achter Tonkov.

In de eindstand voor de GP van Engeland miste José net een top-10 plaats en werd 11de voor Lieber en achter Coldenhoff. Priit werd 35ste. In de stand voor het WK staat José nu 9de met 4 punten achterstand op Ferrandis en 36 punten voorsprong op Lupino. Priit is 27ste

Foto’s: CDS