Published On: 15 september 2012

Wij werden afgelopen weken benaderd door een organisatie die in stilte bezig was met een wereldprimeur. De tactiek die de organisatie gebruikt is dezelfde als die van Apple. Kwansuise vragen, kleine tipjes van een grote sluier die werden gelicht, korte mailtjes. Deze tactiek zorgde er voor dat zelfs wij razend benieuwd waren naar wat ging komen! Vorige week kregen wij een korte toelichting. Om puur technische reden moest het deksel nog even op het potje blijven. Vandaag kreeg MXMAG groen licht voor deel één.

Op 21 oktober krijgen we op het circuit van Zolder-Terlaemen de allereerste editie van een nieuwe telg in de motorcross: de SMX-races. Het gaat over motorcross. Er wordt gereden in vier categorieën: 85 cc, 125 cc, MX2 & MX1. Iedere deelnemer komt minimum vier maal in actie. Daarna knokt men om een plaats in de finales. Uit wat ons werd voorgelegd blijkt nu al dat het een wervelende dag wordt, waarin de kans op verveling nul is.

Bij de aanleg van het circuit – met ondersteuning van gerenommeerde circuitbouwers worden de sterke punten van motorcross extra geaccentueerd. De deelnemers zullen het publiek kunnen vergasten op snelheid, airtime, close racing en vlotte passeermogelijkheden. Waarbij de kijker met de neus op de feiten zit. Laten we het hier bij houden, meer wil men nog niet prijs geven. Wie nu echt zit te popelen surft best naar www.mx2110zolder.be

Of lees het vervolg straks op MXMAG… Stay tuned!

Tekst: LVG