Published On: 8 oktober 2012

Het lijkt er op dat er wederom een topper de overstap naar KTM zal maken of toch zeker al voor de Supercross van Bercy. Want geloof het of niet, Christophe Pourcel zal in Parijs aantreden op de KTM 350SXF ondersteund door Wolff Motos Products.

Eerst leek het erop dat CriCri nog gewoon zou aantreden op zijn vertrouwde KXF450, maar nadat CP377 de Motoverte redactie bijstond bij het testen van alle MX1 motoren op de markt veranderde de “crafty” Fransman van mening. Christophe bleek enorm veel interesse te hebben in de KTM’s en meer specifiek in de 350SXF en Wolff Motos Products zal dan ook een stock 350SXF leveren aan Pourcel.

CP denkt dat dit de juiste keuze zal zijn voor Bercy want als tweevoudig East-Coast Supercross kampioen heeft de man uit Marseille genoeg supercross ervaring, toch ontbreekt het hem aan SX ervaring op de 450cc machine. De tussenstap die de 350 van KTM bied kan dan misschien wel de oplossing zijn die nodig is. Toch mag dit een opmerkelijke keuze genoemd worden want enkele jaren geleden noemde de wispelturige Fransman KTM nog een “carrière eindigende motorfiets”.

Het is nu enkel nog afwachten of Christophe Pourcel ook voor KTM kiest in het wereldkampioenschap of AMA Kampioenschap…