Published On: 4 februari 2013

De voorbereidingen op het nieuwe GP seizoen zijn volop aan de gang. De rijders trainen dag in dag uit en de motivatie is groter dan ooit. Dat de winter goed verteerd is bewezen de rijders vorig weekend tijdens de wintercross in Groesbeek.

 

Nieuwkomer in het team Petar Petrov kwam in de eerste manche al vlug aan de leiding. De Bulgaar leek onbedreigd op weg naar de overwinning maar kreeg enkele ronden voor de finish af te rekenen met een lekke band. Petrov moest naar de kant en schonk op deze manier de overwinning aan Kevin Fors, die nipt won van kopstarter Ceriel Klein Kromhof.

Ook Ludovic Brevers moest in deze eerste manche naar de kant.

 

In de tweede manche stelde Petrov orde op zaken en won de manche, voor Kevin Fors die op enkele seconden volgde. Ludovic Brevers werd in deze manche 10e.

 

Door de DNF van Petrov in de eerste manche ging de eindoverwinning naar Fors, voor de Nederlanders Klein Kromhof en Satink. Petar werd ondanks zijn opgave nog zevende en Ludovic werd 14e.

 

Marnicq Bervoets : “Het lijkt erop dat de piloten een goeie winter achter de rug hebben. Het rijden gaat goed en ondanks dat dit geen wedstrijd van groot belang is, zijn deze overwinningen goed voor de moraal.”

 

Komend weekend krijgen de rijders de eerste grote test voorgeschoteld tijdens de Internationale voorjaarscross in Hawkstone Park.