Published On: 28 februari 2013

De Masters of Dirt show in Wenen was niet aan zijn proefstuk toe. Sinds meerdere jaren knallen motoren, sneeuwscooters, BMX’en en Mountainbikes door de Vienna-Stadthalle en ook dit jaar werd het een adembenemende show.

Toppunt van de show was de Amerikaan Jimmy Blaze die met zijn buggy gedurende de drie dagen een backflip probeerde te maken. Op vrijdag haalde hij de Amerikaan de flip en kwam hij opnieuw op zijn wielen terecht. Op zaterdag kwam hij niet helemaal rond en tolde de buggy verder.

Een andere blikvanger was het Spaanse duo Antonio Navas en zijn collega die in tandem FMX sprongen doen en het publiek van hun stoel krijgen.

De 13-jarige Monster FMX piloot Matej Cezak nam het in een rechtstreeks duel op tegen de grote ster Edgar Torronteras op en kreeg het publiek naar zijn hand. Wat deze jonge freestyler op deze leeftijd uit zijn mouw schudde was ongelofelijk en hij werd dan ook tot winnaar bekroond.

Tussen de quads, snowscooters en motoren toonden de beste BMX en Mountainbike rijders nog hun kunsten. Het entertainement tussen de shows door werd verzorgd door de wereldberoemde fuel girls, die de zaal letterlijk in vuur en vlam zetten.

Op zondag werd om af te sluiten nog een wereldrecord gebroken. Met 18 fmx, 21 fietsen en 2 sneeuwscooters in een treintje werd de langste backflip trein gevormd, waarmee de show in schoonheid kon afsluiten.

Foto’s CDS