Published On: 10 maart 2013

Twee crashes – telkens in de openingsronde – overschaduwden de Thaise GP van Rockstar Energy Suzuki-rijder Julien Lieber.

De 18-jarige Belg knokte zich na een crash in de openingsfase van de MX2-race naar een 13e plek. Tijdens de hectische openingsmomenten van de Superfinale ging de Rockstar Energy Suzuki-rijder opnieuw in de fout. Een helse inhaalrace werd opnieuw zijn deel. Lieber zag z’n inspanningen beloond met een 7e plek in het MX2-klassement en een 10e plaats in de eindstand.

Julien Lieber

“De crash bij het scrubben van de triple maakte van de eerste manche een zware opgave. Ik moest vanaf een 27e stelling vertrekken en kon terugkomen naar een 12e plaats.  Al bij al was het dus zeker geen slechte wedstrijd al voelde ik me nadien wel erg moe. In de Superfinale was ik als zesde weg wat erg goed was. Maar opnieuw kwam ik ten val en moest ik achtervolgen. Ik ging tot het uiterste en kon tot op de zevende plek in de MX2-klasse rijden. Het was een redelijk goed weekend maar dit was een moeilijk circuit voor een 250F en ik hou er helemaal niet van om samen met de 450’s te moeten starten.

Na twee GP’s prijkt Julien Lieber met 47 punten op een 9e plaats in de WK-stand.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer